Oud speelgoed kan veel geld kan opleveren

Waarschijnlijk sta je er nooit bij stil dat je ergens nog dozen vol met speelgoed hebt liggen. Spullen waar je als kind urenlang mee kon spelen kunnen jouw portemonnee aardig vullen. Daarmee bedoelen we niet alleen je plastic speelgoed, maar ook spullen zoals videobanden en zelfs oude dozen van cornflakes. We nemen even een kijken in de oude speelgoed wereld met waarde.

Om te beginnen met de klassiekers: videobanden. De huidige generatie zal deze blokken niet meer herkennen, maar er zijn heel wat liefhebbers en verzamelaars die er serieus geld voor willen geven. Als je toevallig ‘Frankenstein’s Castle of Freaks’ hebt liggen, kan je er 1900 euro voor krijgen. Dat is zeker niet verkeerd. Op Ebay zien we er zelfs eentje te koop staan voor het bizarre bedrag van maar liefst 99.000 dollar.

videoband veel geld waard

En tijdens de warme zomerdagen speelde je vast veel buiten en dan komt de Super Soaker je vast bekend voor. Op Ebay is het waterpistool ruim 150 euro waard. Hetzelfde geldt voor de oude Game Boy, want als je die nog helemaal compleet hebt met de originele verpakking, dan kan je er 1250 euro voor krijgen. Maak je maar niet druk als die van jou er versleten uit ziet, want zelfs dan krijg je er al 150 euro voor. O ja, en je oude Pokémon-kaarten kunnen echt veel geld waard zijn. Een Charizardkaart van de first generation kan maar liefst 2300 euro waard zijn. En voor oude Kellogg’s cornflakes dozen kan je meer dan 400 euro per stuk krijgen. Dat had je vast nooit gedacht bij het eten van je cornflakes in de ochtend.

De bekende My Litlle Pony’s kunnen we natuurlijk ook niet vergeten. Voor slechts één paardje kun rond de 60 euro krijgen. Dus pak je rekenmachine er maar bij als je een hele ponyfamilie hebt. Al je digitale huisdieren, zoals Tamagotchis, zijn nu ruim 125 euro waard. Je oude legostenen konden je uren vermaken. Deze sommige sets van deze blokjes zijn een fortuin waard. Begin maar te zoeken als je de ‘Ultimate Collector’s Millennium Falcon’ van Star Wars nog ergens hebt, want die kunnen je zomaar 5000 euro opleveren. Dus haal die oude dozen van zolder en begin maar te graven in de schatkisten die je heel wat geld kunnen opleveren.