Oud schoolgebouw in Sappemeer heeft een make-over gekregen

Vanaf de Noorderstraat draai je het nostalgische plein op, waar geknotte lindebomen een mooie oprit vormen. De oprit leidt naar een prachtige binnenplaats, compleet met weelderig groen, verschillende terrassen en een heerlijk zwembad.

Het oude schoolgebouw straalt een historische charme uit, maar dankzij een grondige renovatie in 2011 heeft het pand een fris en modern randje gekregen. Op dit moment staat dit oude schoolgebouw in Sappemeer op Funda te koop voor € 1.150.000.

Een kijkje in het schoolgebouw

Met een woonoppervlakte van 684 vierkante meter op een perceel van 3375 vierkante meter biedt dit pand een zee van ruimte. Denk aan twaalf slaapkamers, drie badkamers en nog meer.

funda woning met zwembad te koop

Binnen blijft het oorspronkelijke karakter van het schoolgebouw voelbaar, wat bijdraagt aan een leuke sfeer. De begane grond is praktisch ingedeeld, terwijl de bovenverdieping maar liefst elf slaapkamers heeft. Of je nu droomt van een groot gezinshuis, een bed & breakfast of een ander creatief project, dit huis geeft je de ruimte om het allemaal waar te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en dat je hier kan genieten, dat is een ding dat zeker is.

Duurzaamheid op topniveau

De renovatie heeft niet alleen gezorgd voor een luxe uitstraling, maar ook voor een duurzame woning. Volledig geïsoleerd, uitgerust met een gasgestookte en houtgestookte ketel, en voorzien van heat pipes voor zonne-energie. Dit alles zorgt voor een energielabel B, dat is echt een prestatie voor een woning uit 1898.

Een droom die uitkomt

Dit pand is meer dan zomaar een woning. Het was vroeger bijna iedereens droom om een keer een nachtje in je schoolgebouw te mogen slapen. Nu kun je dat waar maken, maar dan in een schoolgebouw dat volledig is opgeknapt. De huidige eigenaren hebben het pand met liefde en zorg verbouwd en hopen dat nieuwe bewoners er net zo van zullen genieten. Bekijk hieronder meerdere foto’s van de woning in Sappemeer:

oud schoolgebouw omgebouwd

ruime woning sappemeer woonkamer

keuken woning sappemeer

Woonkamer Sappemeer