De DNA-test zette haar wereld op zijn kop

Het idee van een DNA-test voor thuisgebruik is tegenwoordig vrij normaal. Mensen zijn nieuwsgierig naar hun afkomst en genetische gezondheid. Voor deze vrouw leek het een perfecte manier om haar genealogie te ontdekken. Haar tante vertelt op Reddit dat ze het allemaal begonnen was uit nieuwsgierigheid. De onverwachte resultaten veranderden haar wereld echter volledig.

Toen de resultaten binnenkwamen, werd duidelijk dat haar vader niet haar biologische vader was. Haar moeder, die ooit een affaire had gehad, was zich niet bewust dat ze zwanger was geraakt van de andere man. Ze had de affaire beëindigd voor haar gezin, in de overtuiging dat haar kind van haar echtgenoot was. De ontdekking bracht een hoop emoties mee. De vrouw, die dacht dat ze een stabiele en liefdevolle jeugd had gehad, ontdekte dat haar hele leven op een leugen was gebaseerd.

De nasleep van de resultaten

Deze onthulling leidde tot een breuk die niet meer te lijmen was. De vrouw verbrak alle contact met haar moeder en is al vijf jaar niet meer met haar in gesprek. De moeder, nu 73 jaar oud, is ontzettend verdrietig, maar begrijpt de woede van haar dochter. “Ik heb dit verdiend… het is mijn straf”, zegt ze. Hoewel ze probeert begrip te tonen, blijft de pijn onverdraaglijk.

Reacties van Reddit gebruikers

Sommige gebruikers op Reddit benadrukken dat de waarheid, hoe pijnlijk ook, altijd beter is dan een leugen. “Families vallen niet uit elkaar door 23andMe-resultaten. Ze vallen uit elkaar door leugens, bedrog, egoïsme en verraad,” stelt een gebruiker. Als de moeder in eerste instantie eerlijk was geweest, was dit nooit zo uit de hand gelopen. Dan had haar dochter tenminste niet het gevoel gehad dat ze is voorgelogen. Dus deze Reddit gebruiker heeft volgens ons helemaal gelijk. Hoe moeilijk het soms ook is… Je kunt beter eerlijk zijn.