Welke Netflix Originals kunnen een Oscar winnen voor Beste Film?

De Oscars zijn de meest bekende én prestigieuze filmprijzen die je als acteur, actrice of regisseur kan binnenslepen. Ieder jaar wordt er dan ook reikhalzend uitgekeken naar de grote dag. Welke films vallen in de prijzen, en welke grijpen net mis? 2020 was misschien een jaar waarin heel veel films werden uitgesteld of nauwelijks te zien waren, toch waren er een aantal die wel degelijk in de smaak vielen. Twee films die zijn genomineerd voor ‘Beste Film’ tijdens de Oscars van 2021, zijn te zien op Netflix. Dit zijn ze.

1. The Trial of the Chicago 7

In deze waargebeurde film spelen onder andere Sacha Cohen, Eddie Redmayne en Joseph Gordon-Levitt een rol. The Trial of the Chicago 7 gaat over grote rellen uit de Amerikaanse geschiedenis. In 1968 braken die rellen uit: de bevolking protesteerde tegen de Vietnamoorlog en politiegeweld. Dat leidde tot heftige confrontaties, met zelfs een rechtszaak als gevolg. Zeven individuen werden aangeklaagd voor het aanzetten tot rellen. Het proces tegen hen komt in de film uitgebreid aan bod. Cohen is voor zijn rol in de film ook genomineerd in de categorie ‘Beste Mannelijke Bijrol’. Verder is de film nog genomineerd in 4 andere categorieën. De Oscars van 2021 kunnen dus zomaar erg gunstig uitpakken voor de cast en crew van de film. De film was al één van de 10 beste films van 2020 gebaseerd op IMDb-score. Gaat dat nu ook blijken in de prijzen?

IMDb-score: 7.8

 

2. Mank

In Mank wordt de hoofdrol gespeeld door Gary Oldman. Je kent hem onder andere als Sirius uit Harry Potter en James Gordon uit The Dark Knight films. De film gaat over scriptschrijver Herman Mankiewicz. Hij schreef het scenario voor de film Citizen Kane. Deze film wordt door veel kenners gezien als de beste film ooit gemaakt. Het schrijfproces gaat gepaard met veel drank, sigaretten, de hulp van een schrijfassistente en flashbacks naar eerdere punten uit zijn carrière. De film is volledig opgenomen in het zwart en wit. Mank is niet alleen genomineerd voor Beste Film. Sterker nog: tijdens de Oscars van 2021 is Mank de film met de nominaties, tien om maar liefs te zijn.

IMDb-score: 7.0