Darkest Hour

Deze film speelt zich af in 1940. Tijdens de eerste dagen van de Tweede Wereldoorlog hangt het lot van West-Europa af van de nieuw benoemde Britse premier: Winston Churchill. Hij moet beslissen of hij moet onderhandelen met Adolf Hitler, of moet vechten terwijl hij weet wat de kansen zijn.


Call Me by Your Name
In 1983, in het noorden van Italië, begint de zeventienjarige Elio een relatie met Oliver, de onderzoeksassistent van zijn vader. Samen met Oliver verbindt hij zijn opkomende seksualiteit, hun joodse afkomst en het betoverende Italiaanse landschap met elkaar.

Dunkirk
Deze film gaat over Operatie Dynamo, een actie tijdens de Tweede Wereldoorlog aangaande de evacuatie van geallieerden uit Groot-Brittannië, België, Canada en Frankrijk op het strand te Duinkerke. Het verhaal speelt zich af in 1940, in het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog. Operatie Dynamo vond plaats tussen 26 mei en 4 juni 1940, het beginstadium van de Tweede Wereldoorlog.

 

Phantom Thread
Deze film vertelt het verhaal van Reynolds Woodcock, een beroemde kleermaker, wiens kieskeurige leven wordt verstoord door een jonge vrouw met een sterke wil, die zijn muze en geliefde wordt.

Get Out
Deze film gaat over een jonge Afro-Amerikaan die de ouders van zijn blanke vriendin voor het eerst zal ontmoeten tijdens een weekend in een afgelegen landgoed in het bos. De vriendelijke en beleefde sfeer zal al snel plaatsmaken voor een nachtmerrie.

 

Lady Bird
De hoofdrolspeelster Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

The Post
Het verhaal is gebaseerd op de onthulling van geheime documenten over de oorlog in Vietnam. Twee redacteuren komen voor een groot dilemma te staan: het openbaar maken ondanks het verbod van de regering, of het verzwijgen in het belang van de nationale veiligheid.

 

The Shape of Water
The Shape of water gaat over een uiterst geheime onderzoeksfaciliteit in de jaren zestig waar een eenzame conciërge een unieke relatie vormt met een amfibisch wezen dat in gevangenschap wordt vastgehouden.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Een moeder daagt de lokale autoriteiten persoonlijk uit om de moord op haar dochter op te lossen als ze er niet in slagen de dader te pakken te krijgen.