In één klap duizenden euro’s rijker

Wade, die op sociale media bekend staat als @WadesVentures, had geen idee van de schatten die hij zou ontdekken toen hij op 27 maart de unit op een veiling op de kop tikte voor slechts 375 euro. Met alleen een paar foto’s van de buitenkant om op af te gaan, verwachtte hij niet meer dan wat huishoudelijke spullen. Maar toen hij de deuren opende, stond hij perplex: de unit bleek boordevol designeritems te zitten.

“Ik denk dat ze een schoenprobleem had!” grapte Wade toen hij de stapels dozen met designerschoenen zag. In totaal vond hij honderden paren schoenen van luxemerken zoals Gucci en Coach, met een geschatte waarde van 65.000 euro. Maar daar bleef het niet bij.

Naast de schoenen ontdekte Wade ook ongeveer 5.930 euro aan andere luxe items, zoals bontjassen, chique handtassen en meer. Veel van deze items waren nog gloednieuw, met labels en bonnen er nog aan. Eén van de bontjassen bracht alleen al een mooie 1.375 euro op!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wades Ventures (@wadesventures)

En dat voor slechts 375 euro

Wade, die al jaren opslagunits doorzoekt, benadrukt dat het zeldzaam is om zoveel waardevolle items in één unit te vinden. “Het is zeldzaam om zo’n unit te vinden, vaak vind je huishoudelijke spullen of afval,” zegt hij. Hij speculeert dat de vorige eigenaar waarschijnlijk een verborgen winkelverslaving had. “Waarschijnlijk had ze een winkelprobleem, mensen speculeerden dat ze het misschien voor haar man verborgen hield!”

Deze vondst was zelfs voor de doorgewinterde expert een unieke ervaring. “Mensen denken dat ik dit al zo lang doe dat ik alles heb gezien, maar ik heb nog nooit zo’n unit gevonden”, zegt Wade. “Normaal vind ik dingen die 30% nieuw en 70% gebruikt zijn, maar dit was allemaal gloednieuw. Het was zo’n geweldige ervaring, ik was zo geschokt. Units zoals deze zijn echt zeldzaam en speciaal.”

Wade Venture heeft met deze vondst de jackpot geslagen. En voor iedereen die nu naar de dichtstbijzijnde veiling wil rennen in de hoop op een vergelijkbare vondst, houdt Wade een waarschuwing in gedachten: zulke schatten zijn zeldzaam, maar de spanning en de gok is het altijd waard.