Opa is TikTok-famous

In het Verenigd Koninkrijk zit een restaurant waar het juist de bedoeling is dat het personeel brutaal en onaardig is tegen de klanten. De klanten zijn hierin ook vrij om op dezelfde wijze op het personeel te reageren zodat iedereen een beetje stress en frustratie kwijt kan.

Op zich een leuk idee, maar wel een hele rare belevenis als je niet weet waar je bent beland. Het overkwam de 82-jarige opa die mee uiteten genomen werd door zijn kleinkinderen. Het leek hen leuk om een grapje met opa uit te halen, en dat is goed gelukt. De video ging viraal en de views op TikTok gaan door het dak. Kortom: het bezoek van de familie Coleman aan Karen’s Diner een enorm online succes. Check de video hieronder:

@elliecoleman48 Grandad went to Karen’s diner 🤣#fyp #foryou #foryoupage #karensdiner #karens #karensdinersheffield ♬ original sound – Ellie Coleman

Karen’s Diner

Het Britse restaurant in Sheffield noemt zichzelf een theme restaurant met een jaren 50 interieur. Naast het gedrag van het personeel staan ze ook bekend om de lekkere burgers en een gratis drankje als je daadwerkelijk Karen heet. Karen’s Diner probeert zo goed mogelijk de negatieve connotatie van de naam Karen na te streven.

De naam Karen is sinds een paar jaar een wereldwijd begrip en is de internet-officiële naam geworden voor mensen van middelbare leeftijd die zich brutaal gedragen op andere openbare plekken. Het viel gebruikers een aantal jaar geleden op dat vooral mensen binnen deze leeftijdscategorie op een bepaalde manier reageren als ze ergens niet tevreden over zijn. Er werd collectief besloten om ‘dit type mens’ de bijnaam Karen te geven; een naam die veel voorkomt in de middelbare leeftijdsklasse. De beroemde uitspraak die bij Karen hoort is: “I want to speak to your manager.”

Grapje met opa

Nadat de enorme verwarring bij de 82-jarige opa een beetje gezakt was, kon opa het restaurant wel waarderen. Hij gaf alleen wel aan dat het niet helemaal zijn type restaurant is. Mensen die negatief reageerde op het TikTok-filmpje kon opa dan weer wat minder waarderen en reageerde op een passende Karen-manier op deze reacties. Of de kleinkinderen opa later nog een keer mee uit eten hebben genomen om het goed te maken is niet bekend maar het klinkt in ieder geval alsof opa wel een veelbewogen dag heeft gehad.