Gezondheidsdeskundige Eric Berg geeft uitsluitsel

Het slapen op je rechterzij heeft volgens Eric Berg, auteur en gezondheidsdeskundige uit Duitsland, verschillende voordelen tijdens de nachtelijke uurtjes. De 57-jarige Berg werd geboren op 22 maart 1966 in het Duitse Königstein im Taunus. Hij studeerde af als chiropractor aan het Palmer College of Chiropractic Main Campus in 1988, een privéschool in de Amerikaanse staat Iowa. Hij publiceerde meerdere boeken, waaronder een aantal die betrekking hebben op het naleven van een gezonde levensstijl.

Daarnaast beheert hij een succesvol YouTube-kanaal met meer dan 10 miljoen abonnees en meer dan 2 miljard views op een slordige 3.000 video’s. Op Instagram tikt Berg ook al bijna de 1 miljoen volgers aan en deelt hier verschillende video’s met betrekking tot voeding, fysiologie, afvallen en een gezond leefpatroon. Zijn achterban bestaat uit maar liefst 847.000 volgers.

Waarom moet je op je rechterzij slapen?

Eric Berg legt in één van zijn Instagram-video’s uit dat het slapen op je rechterzij de nachtrust zou bevorderen. Als je niet in slaap kunt vallen, zou dat weleens heel goed te maken kunnen hebben met het feit dat je niet op je rechter, maar op je linkerzij probeert te slapen. Berg legt uit dat je hart zich aan de linkerzijde van het lichaam bevindt, terwijl je lever aan de rechterzijde van het lichaam is gepositioneerd.

Veel mensen hebben last van een vetlever, dan wel een vervette lever, waardoor deze idealiter niet op het hart dient te drukken. Het is dan ook niet zo vreemd dat het slapen op je linkerzij veel pressie op het hart veroorzaakt, waardoor je bijvoorbeeld moeilijker ademhaalt. Indien je echter op je rechterzij gaat liggen, betekent dit dat het hart zich boven de levert bevindt en je daardoor veel beter adem kunt halen. Als gevolg hiervan zul je automatisch een betere nachtrust ervaren. Mocht jij je dus afvragen waarom je niet in slaap kunt komen, ga dan vooral even na of je toevallig op je linkerzij in slaapt probeert te komen. Als dat het geval is, doe je er verstandig aan om te draaien en het eens op je rechterzij te proberen. Hieronder zie je de video waarin Eric Berg zijn bevindingen met je deelt: