Waar gaat The Train over?

The Train speelt zich af in augustus 1944, te midden van de heftig Tweede Wereldoorlog. In de film volgen we de Franse en stoere verzetsstrijder Paul Labiche (Lancaster) terwijl hij een trein probeert tegen te houden met gestolen kunstwerken uit Frankrijk die door een Duitse kolonel (Scofield) het land uit wordt gesmokkeld. Labiche, een treininspecteur van beroep, heeft voorkennis van het plan en leidt in de film verzetsgroep om het plan van de kolonel flink dwars te gaan zitten.

Bekijk hier de trailer van The Train:

Leuke feiten over de film

De inspiratie voor de actiescènes van de film kwam van de real-life gebeurtenissen rond treinnummer 40.044, die werd ingehaald en onderzocht door Franse verzetsstrijders buiten Parijs.

Lancaster deed veel van zijn eigen stunts in de film, waaronder een scène waarin zijn personage wordt neergeschoten en gewond raakt. Het feit dat je hem mank zag lopen was niet fictief! De blessure werd echter niet opgelopen tijdens het filmen, maar tijdens een golftrip die hij maakte tijdens de productie.

The Train is uiterst geliefd onder de kenners

De film heeft zowel het publiek en de critici om zijn vinger weten te wikkelen. Met een indrukwekkende score van 7,8 op IMDb is het duidelijk dat deze film een blijvende indruk heeft achtergelaten en zeker de test van tijd heeft doorstaan. Als je een fan bent van oorlogsfilms dan mag je de film zeker niet missen.

The Train is niet alleen een geweldige oorlogsfilm, maar ook een van de beste treinfilms ooit gemaakt. Zeker het kijken waard dus! Je kan hem streamen op Amazon Prime.