Christopher Nolan

Christopher Nolan was naast de Batman-trilogie met Christian Bale en legendarische Heath Ledger ook bijvoorbeeld goed voor Inception in 2010 met Leonardo DiCaprio. In 2014 kwam hij met het intergalactische ruimtedrama Interstellar met Matthew McConaughey en Anne Hathaway. Voor die film was er vanuit de wetenschap speciale technologie gebruikt om zwarte gaten vorm te geven zoals ze er echt moeten zien. Allemaal indrukwekkende en goed ontvangen films. Maar het is toch een andere film van Nolan, Dunkirk, die naar de Nederlandse Netflix komt.

Dunkirk

 

Dunkirk

Meestal is het even wachten tot grote blockbusters naar Netflix komen. Onlangs voegde het bijvoorbeeld The Great Gatsby toe, een film uit 2013. Dat Dunkirk met onder andere Tom Hardy nu toegevoegd wordt, is redelijk opmerkelijk, omdat de film uit 2017 komt. Op een budget van zo’n 150 miljoen dollar bracht de film zo’n 520 miljoen dollar op. Om iets van een kasverschil goed te maken kan dus ook niet de reden zijn van Warner Bros. om de film nu al aan Netflix uit te besteden.

Dunkirk

 

Goed nieuws dat Dunkirk naar Netflix komt, is het zeker wel. Dunkirk is de film die Nolan al lang in gedachten had. Eindelijk was zijn reputatie zo goed, dat hij het geld vrij kreeg bij Warner dat hij nodig had voor de film. Want Dunkirk is zeker een kolossale film. De film heeft niet echt een lineair verhaal, maar dient eerder als een sfeerimpressie. Het onderwerp is de grootscheepse evacuatie van Britse troepen uit Duinkerken in mei 1940. Met fantastisch verzorgde decors en acteerwerk van de hoogste plank neemt Nolan zijn tijd om zijn verhaal met uiterste zorg op het doek neer te zetten.

 

Deze week op Netflix

Dit is dan ook de perfecte gelegenheid voor degene die Dunkirk nog niet gezien heeft. Neem er de tijd, ga er goed voor zitten en trakteer jezelf op dit meesterwerk. Of kijk hem nog een keer, zo indrukwekkend is deze film wel. Bijvoorbeeld de beelden met een enorme hoeveelheid figuranten die op Belgische stranden geschoten zijn wil je jezelf niet onthouden. Zaterdag 15 juni voegt Netflix deze kolossale oorlogsfilm toe aan het aanbod. Met deze film, die een 7,9 op IMDb scoort, ga jij geheid goed je weekend in.

Ook Chris’ broertje Jonathan Nolan is lekker bezig. Bekijk wat er inmiddels bekend is over WestWorld seizoen 3.