Wat betekent succes voor jou?

Onderdeel van het onderzoek was ontdekken wat succes voor eenieder betekent. Hieruit kwam een top 10 voort met de belangrijkste aspecten die jouw leven succesvol maken:

1. Gezond zijn: 80%
2. Gelukkig zijn: 79%
3. Fijne vrienden hebben: 56%
4. Tijd doorbrengen met familie: 56%
5. Tijd hebben voor hobby’s: 47%
6. Een gezin hebben: 37%
7. De mogelijkheid hebben om te reizen: 37%
8. Een relatie hebben: 36%
9. Een goede werk-privé balans: 34%
10. Professionele doelen behalen: 19%

Anderzijds is wel 67% het eens met het feit dat succes niet een graadmeter heeft en voor iedereen anders is. Gezond en gelukkig zijn blijkt vele malen belangrijker te zijn dan een goede carrière. Vergeet dus niet te investeren in de mensen om je heen en laat de mate van ‘succes’ niet over aan hoe jouw professionele carrière verloopt.

Succes MAN MAN

Succesfactoren

Daarnaast werd er gekeken naar factoren die van invloed waren op een succesvol leven. In zowel de positieve en negatieve zin denkt 68% dat de gekozen opleiding en carrière hier invloed op heeft. Minder dan de helft denkt dat de plek waar je vandaan komt en woont invloed heeft op je succes, waar ook ‘maar’ 45% gelooft dat je komaf positieve of negatieve invloed heeft. Jouw voorkomen is volgens een groot deel van de mensen geen belangrijk aspect. 48% van de mensen geeft aan uiterlijk niet te beschouwen als succesfactor en met 54% vindt de meerderheid dat geslacht ook geen bepalende factor is voor succes. Ook geeft 42% aan te willen dat deze aspecten als ‘nog minder belangrijk’ worden ervaren door de samenleving.

succesvol betekenis MAN MAN

Internationaal

Deze resultaten waren onderzoek van een groot internationaal onderzoek door LinkedIn. Ierland en de UK staan met 68% en 61% net iets hoger in de ranglijsten qua beschouwing van eigen succes. Frankrijk en Spanje volgen na Nederland met 56% en 48%.

Succesvol zijn is niet altijd even makkelijk… Dit zijn 10 dingen die jij moet doen om succesvol te worden.