Onbeperkt oesters eten in Amsterdam

Zeker in de zomer is er niks zo lekker als een oestertje en een heerlijk, koud glas wijn in de zon. Daar dachten ze bij Bar BAUT hetzelfde over. Je vindt de restaurants, waar ook genoeg mogelijkheden zijn om te borrelen of te lunchen, aan de Stadionweg 320 (Amsterdam-Zuid) of aan de Wibautstraat 125 (Amsterdam-Oost). Natuurlijk is het sowieso een goed idee om wat vrienden of je vriendin op te trommelen voor een uitgebreide borrelsessie. Maar hoe relaxed is het wel niet om onbeperkt oesters te gaan eten? Bar BAUT organiseert de ‘Oesterfest’. Net iets anders dan de bekende Oktoberfest dus, maar minstens zo ontspannen en veel unieker.

Oesterfest van Bar BAUT, een groot succes

Het BAUT Oesterfest is een begrip an sich geworden. Met 8 koks stonden ze bij de vorige editie de hele dag ‘oester te chocken’, als we in vaktermen mogen spreken. De liefde voor oesters zat er bij chef en eigenaar Michiel van der Eerde al vroeg in door zijn opleiding bij diverse sterrenzaken, maar een oester was toen der tijd ook echt een ‘Amsterdam-Zuid dingetje’. Hier speelde BAUT op in 2015 met BAUT #2 (beter bekend als BAUT ZUID) op in; en met succes. Het record is 7500 oesters op 1 dag. Eén groot feest op het mega terras voor het Olympisch Stadion. Dit enorme succes hebben ze meegenomen naar de latere edities van BAUT, waar ze eigenlijk altijd binnen één dag alle tickets voor een Oesterfest uitverkopen.

oesterfeest bar baut - Nslagmolen 25 juli 2021-27

Afgelopen jaar zijn er meerdere sit down Oesterfesten georganiseerd. Door het grote succes bleef het niet bij één editie. Zes weken achter elkaar was het Oesterfest volledig uitverkocht en dat de bezoekers gek zijn op oesters, dat is zacht uitgedrukt. Er werden maar liefst 3500 oesters in slechts vier uur tijd gegeten. Insane! 

De ene persoon heeft niet zoveel met oesters, maar de ander kan wel een dozijn op. Hoor jij bij die laatste categorie? Dan moet je zeker een kaartje bemachtigen voor het BAUT Oesterfest. Voor een lekker prijsje van €25,- kun jij aanstaande zondag  8 augustus van 12.00 tot 16.00 uur namelijk onbeperkt genieten van oesters. Die oesters zijn ook nog eens uniek bereid. Denk bijvoorbeeld aan Zuid-Amerikaanse, Franse en Aziatische toppings. Daarnaast worden er passende wijnen geschonken bij de oesters. Zo biedt Bar BAUT Sancerre, Chardonnay, Rosé, bubbels en nog veel meer aanraders aan!

oesterfeest bar baut - Nslagmolen 25 juli 2021-30

Lekker én gezond

Of jij nou voor een unieke date gaat bij het Oesterfest of dat je het oester happen combineert met de Amsterdamse zomer die deze tijd nog in de volle gang is: het evenement geeft ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring.

Daarnaast is het óók nog eens zo dat oesters hartstikke gezond voor je zijn. Zo zijn ze niet alleen kalorie- en vetarm, maar zitten ze wel vol met vitamine B1 en B12, calcium en magnesium. Daarnaast (je hebt er vast wel eens over gehoord!) werken oesters libido verhogend. Dat komt door de hoge hoeveelheid zink die in oesters zitten. Oftewel: een bezoekje aan het Oesterfest van Bar BAUT is vanwege vele redenen een fantastisch idee. Het evenement vindt deze zondag plaats, dus scoor snel je tickets via deze link.