Waarom vinden we onafhankelijkheid aantrekkelijk?

Nu is het erg makkelijk om het label ‘onafhankelijk’ op een vrouw te plakken. Laten we eerlijk zijn, veel mensen doen alsof ze onafhankelijk zijn, maar zijn het in wezen niet. Blijft je vriendin je wijzen op die ene mooie jurk / topje of schoenen zonder het daadwerkelijk zelf te kopen? Dan is ze daarin in feite geen onafhankelijke vrouw. De echte sterke en onafhankelijke vrouw vraagt je hooguit wat je ervan vindt en zal snel besluiten om het zelf aan te schaffen. Toch kan het juist in het voordeel van de vrouw pleiten als ze echt onafhankelijk is. Het maakt haar voor veel mannen enorm aantrekkelijk omdat die vorm van zelfbewustzijn haar sterker maakt.

Zij heeft jou strikt genomen niet nodig

Een vrouw is echt onafhankelijk als ze niet voor je valt vanwege je baan, status of geld. Het is het type vrouw waar je als man dus echt je best voor moet doen. Zelfs als je indruk probeert te maken door haar mee te nemen naar een (te) fancy restaurant, zal dit type vrouw erop staan dat ze zelf haar deel betaalt. Dat doet ze dan ook zonder schaamte.

aantrekkelijke vrouw eigenschappen

Dergelijke vrouwen hebben niet alleen hun eigen (goede) inkomen, ze hebben vaak ook een goede opleiding. Vaak is het dus een gevalletje van beauty & brains. Dit is dus het type vrouw wat je zou willen hebben. Het is dan ook dit type vrouw wat zich niet snel laat overtuigen.

Voorspelbaarheid is saai

Niets is zo saai als voorspelbaarheid en dat geldt ook voor vrouwen. De dame die je zo aan de bar kan versieren valt vaak in die categorie. De ervaring neemt het dan al snel over en je weet hoe ze gaat reageren. Als de buit al zo snel binnen is, dan is er van spanning geen sprake meer. De vrouw die juist niet voorspelbaar is, is daarom interessanter. Je zal gewoon beter je best moeten doen, maar de beloning is het waard. Juist dit type vrouw maakt het je niet makkelijk en dwingt daardoor respect af.

Laten we heel eerlijk zijn: mannen zijn over het algemeen voorspelbaar. Dat komt vooral doordat ze niet al te complex denken. Vrouwen daarentegen zijn niet zozeer complex, maar weten hun intenties vaak goed te verbergen. Dat weten ze uiteraard maar al te goed en gebruik dit in hun eigen voordeel. Dat maakt de sterke en onafhankelijke vrouw vaak een stuk interessanter dan de dame die je zonder veel moeite mee naar huis kan nemen.

Emotie tonen is synoniem voor kracht

Vrouwen hebben geen moeite mee om hun emoties te tonen. Sterker nog, vaak is dat juist een van hun sterkste wapens. Mannen zijn juist op dat gebied de tegenpolen. Het tonen van emotie wordt juist nog vaak gezien als een teken van zwakte. En zeg nou zelf, zwakte is niet echt de magneet waarmee je vrouwen binnen kan hengelen.

onafhankelijke vrouw aantrekkelijk waarom

Je zou kunnen zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar mannen die niet de hele dag hun emoties willen tonen, respecteren juist de sterke en onafhankelijke vrouwen die hun emoties wel tonen. Voor een vrouw vormt de emotie juist een middel om mee te communiceren terwijl het voor mannen juist een uitlaatklep is. Let maar op: vrouwen kunnen niet alleen huilen als uiting van verdriet, maar ook als vorm van blijdschap. Die manier van communiceren maakt een vrouw juist aantrekkelijk en in de ogen van veel mannen ook compleet.