Wie Oman bezoekt, kan dit doen als eindbestemming of als tussenstop. Muscat kent namelijk dezelfde gunstige ligging als Qatar, Dubai en Abu Dhabi. In het laatste geval onderscheidt Oman zich van de hoogbouw en extreme luxe, maar komt men hier juist voor culturele aspect en de prachtige natuur.

De kustplaats en hoofdstad Muscat vormt de basis voor vele reizigers, die vanuit hier de vele bezienswaardigheden bezoeken. Wij verbleven tijdens ons bezoek in het net geopende Kempinski Hotel wat zich kenmerkt met prachtige zwembaden en een strak gedesignde lobby.

oman bezienswaardigheden vakantiebestemming MAN MAN

Sultan Qaboes-moskee

De Sultan Qaboes-moskee is de grootste moskee van Oman en staat hier sinds 2001. De moskee staat op een strak gepolijste vloer die doet ogen of dat ‘ie elke dag gedweild wordt. Niet alleen is het gebouw van buiten een bijzondere aanschouwing, maar ook de gebedsruimte binnen weet te imponeren met een tapijt van maar liefst 4.343 m2 en een 14 meter hoge kroonluchter met 1.122 lampjes erin. Ronddwalen door deze pracht en praal en de omliggende bloemrijke tuin, een aanrader van de bovenste plank. ’s Avonds is de moskee sprookjesachtig verlicht, wat een indrukwekkend beeld oplevert.

Processed with VSCO with a1 preset

Nizwa fort

Eén van de highlights die makkelijk te bezoeken is vanaf Muscat is de plaats Nizwa. Deze drukbezochte stad is bij de Omaanse bevolking populair door zijn geitenmarkt, maar trekt onze aandacht vanwege zijn fort en bijzondere wachttoren. Deze grote ronde toren van het fort is de grootste van Oman, met een doorsnede van 38 meter en een hoogte van 30 meter. Het uitzicht is waanzinnig, want er is weinig hoogbouw in Oman waardoor je eindeloos ver kan kijken.

width=

Het fort is ook een museum waar je kan leren over de oudheid. Hier vind je ook een souk. Een arabische markt waar men hun boodschappen doet, maar tegenwoordig ook ingericht is op de toerist met vele souveniertjes.

Praktische info 

Fort Nizwa is geopend van zaterdag t/m donderdag van 09.00 uur tot 16.00 uur en op vrijdag van 08.00 tot 11.00 uur.

Royal Opera House

Buiten alle verwachtingen om vind je een Victoriaans operahuis in Muscat van het allerhoogste niveau. De Sultan is namelijk groot liefhebber van deze kunstvorm en schonk deze architectonische plek aan zijn volk. Wij bezochten deze plek tijdens een klassieke balletvoorstelling die ons even terugbracht naar het Italië van de 15e eeuw. Een aanrader voor vermaak in de avonduren.

Processed with VSCO with a8 preset

Zet overal je tentje op, behalve in de tuin van Sultan

Oman is de plek voor de echte reiziger die met een tentje het land wil ontdekken. Zo kan men veilig en zonder vergunning gewoon zijn of haar tentje opzetten met uitzondering van de tuin van de Sultan. Slaap langs de kunstlijnen, zoals op het strand van Ras al Had en wordt wakker tussen de schildpadden. Of zet je tentje op tussen prachtige zandduinen die roodkleuren in de avond zon. Klinkt als een plan!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Audra & Rex (@eyelovetravelphotography) op

Hoe beland je in Oman?

Wie naar Oman gaat, neemt het vliegtuig vanaf Amsterdam met een kleine stop in Frankfurt. De vlucht van Oman Air duurt in totaal zo’n 9 uur en met geluk is een retour al op de kop te tikken voor een kleine 400 piek. Helaas zijn er nog geen rechtstreekse vluchten beschikbaar in verband met de capaciteit van Schiphol, maar als het aan Oman Air ligt zal dit in de komende jaren veranderen.

Extra praktische info:

– 1 Omaanse Rial is ongeveer € 2,25
– Er rijdt geen Uber, maar wel de variant O Taxi
– 
In de moskee geldt een volledige bedekking