Oleato is een koffietrend in 2023

Het klinkt misschien een beetje gek, olijfolie in de koffie, maar het wordt toch best veel gedaan. In Italië is het een veel voorkomend ding. Ze verkopen deze koffie dan ook onder de naam oleato. Dit betekent dan ook letterlijk geolied. Niet alleen in Italië wordt het veel gedronken, het is tegenwoordig namelijk ook een trend aan het worden bij de Starbucks. Ga jij daar wel eens naartoe? Probeer het eens!

 

Waarom zou jij olijfolie in je koffie doen?

Wij Nederlanders drinken natuurlijk gemiddeld veel koffie en aangezien het misschien een beetje vreemd kan klinken, wil je misschien wel graag weten waarom mensen olijfolie in hun koffie doen. Olijfolie in je koffie is eigenlijk best wel gezond. Het behoort namelijk tot de goede vetten en is hiernaast ook nog eens goed voor je hart. Ook blijkt olijfolie ontstekingsremmend te zijn.

Naast dat het dus zo gezond is, zorgt het ook nog voor een extra flavour. De olie geeft een beetje een onverwachte, fluwelige, boterachtige smaak. Geen wonder dat de Starbucks fan is.

Lifehack: doe een scheutje olijfolie in je koffie

Vet toevoegen aan je koffie

Olijfolie toevoegen hoort eigenlijk helemaal niet zo gek te zijn. Je voegt namelijk alleen maar wat vet toe. Dat is iets wat wij Nederlanders al jaren doen. Melk en room zijn namelijk ook gewoon vetten. Ja, olijfolie is dan misschien wel nog iets anders, maar het is hetzelfde principe.

Let op: olijfolie toevoegen is gezond, maar niet als je wil afvallen. Een scheutje olijfolie kan namelijk wel 120 extra calorieën opleveren.