Iets negatiefs over haar gewicht

Oké het klinkt misschien heel cliché en vanzelfsprekend, maar dit is gewoon echt een no-go. En als je het denkt goed te maken met een opmerking als ‘er is meer om van te houden’, dan kan je het al helemaal vergeten. Denk dus goed na voordat je iets wilt zeggen over haar gewicht of die paar extra kilo’s. Ook kan je het niet maken om haar te vertellen wat ze wel en niet mag eten. Als ze zin heeft in een burger, laat haar lekker in die guilty pleasure wegdromen.

Iets over haar prachtige vriendinnen

Je mag natuurlijk wel een complimentje geven over het uiterlijk van één van haar beste vriendinnen, dat moet kunnen. Echter moet je ervoor oppassen dat je hier niet in doorslaat. Als je met enige regelmaat tegen je vriendin zegt dat je één van haar vriendinnen aantrekkelijk vindt, kan het op haar zenuwen gaan werken. En wel enigszins terecht. Wij zouden het eerlijk gezegd ook niet fijn vinden als ze iets te flirterig gaat doen met één van je vrienden.

ruzie vriendin MAN MAN

Iets over haar ‘onaardige’ ouders of vrienden

In de meest ideale situatie ben jij enorm goed bevriend met al haar ouders en vrienden. Maar het kan zo zijn dat jij helemaal geen band hebt met de mensen in haar omgeving. Zolang jij niet continu op de tweede plaats komt, hoeft het geen bigdeal te zijn. We zijn tenslotte allen volwassen en een goed gesprek moet haalbaar zijn. En wanneer jullie elkaar toch niet zo mogen, probeer er dan achter te komen waar dat aan ligt en kom tot een oplossing.

Zwijgen helpt niet

Dit is wellicht nog het ergste van allemaal. Door vaak ongeïnteresseerd over te komen wanneer ze wat vraagt, zal ze alleen maar het gevoel krijgen dat jij haar niet waardeert. Ook al gaat het wellicht over haar nieuwe jurkje – wat jou misschien helemaal niks boeit – reageer eerlijk en toon interesse.