NMAG & de bar

NMAG & de bar is het nieuwste restaurant en bar van No Man’s Art Gallery; een ‘reizende’ galerie die al 7 jaar overal ter wereld exposities organiseert. Nu hebben zij in Amsterdam hun vaste basis. De kaart bevat signature drankjes, hapjes en huisgemaakte gerechten ge√Įnspireerd op de negen steden waar No Man’s Art Gallery is geweest. De bar is open van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Je kan bij NMAG & de bar terecht voor een goede kop koffie, een lunch of brunch en natuurlijk voor een uitgebreid diner met kleurrijke gerechten. Daarnaast kun je ook heerlijk chillen aan de bar met een ijskoud biertje en huisgemaakte bitterballen.

NMAG & de bar MAN MAN

Ook de gerechten zelf zijn ware kunstwerken

Ook voor cocktails kun je terecht bij de nieuwe hotspot. NMAG & de bar heeft een open keuken, die wordt gerund door chef-kok Andrea Labasova. Deze vrouw was eerder chef van het Londense The Talbot, een gastrobar in de wijk Hackney. Geheel in lijn met het concept zijn de gerechten niet alleen qua smaak verrassend, ze zien er ook nog eens uit als kunstwerken. Vrijwel elk gerecht kan op verzoek vegetarisch of veganistisch worden bereidt.

NMAG & de bar MAN MAN

Mede-eigenaar Lih-Lan Wong geeft aan dat zowel de galerie als de keuken nieuwsgierig is naar nieuwe invloeden. De bar staat dan ook open voor verandering en wil de ruimte dynamisch en nomadisch houden. Dit betekent ook dat de kunstenaars zelf mogen bepalen waar zij hun werk tonen en of er een cocktail op de kaart komt die goed bij hun werk past. Het kan dus zijn dat het restaurant en galerie er bij een tweede bezoek compleet anders uitzien dan tijdens het eerste bezoek.

No Man’s Art Gallery

Zeven jaar geleden richtte Emmelie Koster No Man’s Art Gallery op en sinds een aantal jaar runt ze dit nu samen met Lih-Lan Wong. Zij organiseren pop-up exposities over de hele wereld, met als doel de internationale markt open te breken voor opkomende kunstenaars. Op deze manier hopen zij dat beperkende omstandigheden in bepaalde landen minder vat op deze kunstenaars hebben. Elke twee maanden is in de expositieruimte van No Man’s Art Gallery nieuwe kunst te zien van kunstenaars die Emmelie en Lih-Lan hebben leren kennen. Er zijn tentoonstellingen geweest in Kaapstad, Mumbai, Teheran en Shanghai. Ook de Europese steden Parijs, Brussel, Hamburg, Kopenhagen en Rotterdam mochten zichzelf met deze tentoonstellingen¬†prijzen. Sinds september 2018 hebben ze een permanente locatie in Amsterdam, aan de Bos en Lommerweg. Met hierin dus nu ook NMAG & de bar, wat zeer zeker een plek is die je zou moeten bezoeken.

NMAG & de bar MAN MAN

Om overzicht te houden over alle hotspots in onze hoofdstad is de app Urban Journalist ideaal.