Een woning met een waarde van € 0,-

Steph en Chris werden geconfronteerd met een pijnlijke realiteit toen de taxatie van hun nieuwe huis een waarde van € 0 onthulde. Het stel kocht de woning voor ‘slechts’ € 152.018,- met behulp van een overheidsprogramma. Echter bleek het huis over verschillende bouwproblemen te beschikken die bij de voltooiing over het hoofd waren gezien. In Bradford bleken in totaal 13 woningen op het landgoed ernstige constructiefouten te hebben, waar ze pas vier jaar na de bouw achter kwamen.

Chris uitte zijn frustratie tijdens een uitzending van de BBC One’s Rip Off Britain-show. Hij vertelde dat hij zich in de steek gelaten voelt door de overheid. Het echtpaar ontdekte dat hun huis waardeloos was en dat de ontwikkelaar, Sherwood Homes, failliet is. Hierdoor bleven de bewoners en families achter met duizenden ponden aan onafgemaakt werk.

waarde huis

Dat is niet alles, want er is een ander zorgwekkend aspect betreft de woningen. De huizen zijn namelijk in de buurt gebouwd van een verouderde stortplaats, waar nog steeds gevaarlijk methaangas vrijkomt. Het plan was om een beschermlaag onder de vloeren van de woningen te brengen, maar de bewoners hadden twijfels over de effectiviteit van de maatregel.

Aankoopmakelaar Gary Rycroft legde uit dat de bewoners hun klachten en zorgen moesten uiten bij de advocaten zodat ze de aankooptransacties afhandelden. De woordvoerder van de Bradford Council uitte zijn spijt en dat ze “in de steek” zijn gelaten door verschillende bureaus, maar hij zou de bewoners altijd hebben gesteund. Daarnaast had de raad bewoners gesteund met het nemen van juridische stappen tegen de bureaus van de ontwikkelaar.