Samsung Galaxy s23 (Ultra)

De eerste telefoons waar we naar uitkijken komen uit de Samsung Galaxy S23-serie, die eind februari te koop zal zijn. Naast de standaard Samsung S23 bestaat deze serie ook uit de Samsung Galaxy S23 Plus en de Samsung Galaxy S23 Ultra. De grootste upgrade aan de S23-serie gebeurt bij het vlaggenschip, de S23 Ultra. Deze zal namelijk hoogstwaarschijnlijk op een Snapdragon 8 Gen 2-chip draaien. Dit is voor het eerst dat Samsung niet meer kiest voor een zelfgemaakte chip. Snapdragons zijn stukken sneller en zuiniger dus dit belooft een grote upgrade op te leveren. Daarnaast krijgt de camera een grote upgrade. De S23 Ultra heeft namelijk een 200 megapixel-lens gecombineerd met een grotere en modernere sensor.

 

Google Pixel Fold

Een andere toptelefoon dit jaar is de Google Pixel Fold. Er zijn al heel lang geruchten over deze opvouwbare smartphone. De telefoon heeft een scherm aan de buitenkant en als je het toestel openvouwt dan verandert de Pixel Fold in een soort tablet met een 7,6 inch-scherm. Zo is deze telefoon perfect om op te multitasken. Voor al dit moois betaal je wel de hoofdprijs: ongeveer 1.799 euro.

Xiaomi 13 Pro

In december 2022 werd de 13 Pro aangekondigd door Xiaomi. Deze telefoon heeft een 6,73 inch oled-scherm en draait ook op de Snapdragon 8 Gen 2-chip. Met een accucapaciteit van 4820 mAh en de mogelijk tot zeer snel opleiden met zijn 120 Watt aan vermogen. Extra interessant: de 1 inch-camerasensor. Hiermee maak je foto’s met meer details, ook als het donker is.

Asus Zenfone 10

Smartphones worden steeds groter, maar de Asus Zenfone 10 is een verfrissende uitzondering. Deze smartphone had in 2022 namelijk een scherm van slechts 5,9 inch. De telefoon blijft hierbij zeer compleet. Zelfs de batterijduur is meer dan in orde. Het zal nog een tijdje duren voordat de Zenfone 10 verschijnt want de Zenfone 9 komt uit juli 2022. Het nieuwe model verschijnt dus waarschijnlijk wederom ergens in het midden van het jaar.

Nothing Phone (2)

Tot slot is de Nothing Phone (2) nogal interessant. Dit is een telefoon afkomstig nieuw merk dat vorig jaar met de Phone (1) al zijn eerste smartphone uitbracht. Met een strak design en oog voor detail wil het bedrijf concurreren met de iPhone. Volgens de CEO Carl Pei zal de software van het tweede model sterk verbeterd worden, en zodoende een stuk fijner in het gebruik worden. De Phone (1) is bovendien vrij voordelig, met een verkoopprijs van 400 euro. Details over de releasedatum van de Phone (2) zijn nog niet bekend. Hieronder een video van de Phone (1):