Welke nieuwe series worden binnenkort op Netflix verwacht?

Ook in het eerste kwartaal van 2022 is er weer voldoende nieuw materiaal toegevoegd zoals Archive 81, Space Force en Vikings. Naast die drie producties zijn er nog meer nieuwe Netflix series die de moeite waard zijn. Wij selecteerden de beste hieronder:

 

After Life seizoen 3 – 14 januari 2022

Het derde seizoen van After Life doet het zeker niet slecht als we afgaan op de scores bij Rotten Tomatoes, daar haalt het derde seizoen een nette 76%. Niet slecht voor een serie die in 2019 voor het eerst beschikbaar was op Netflix.

In de serie zien we Tony Johnson (Ricky Gervais) die volop in het verwerkingsproces zit van het overlijden van zijn vrouw aan kanker. Dat heeft vooral gevolgen voor de mensen om hem heen. Gemeen zijn ten opzichte van mensen die het goed met hem voor hebben is Gervais echter op het lijf geschreven. Dat die houding ook gevolgen heeft zal hem overigens weinig kunnen interesseren. Langzaamaan krijgt weer meer zin in het leven, maar de echt belangrijke vragen blijven onbeantwoord.

 

Archive 81 seizoen 1 – 14 januari 2022

Een score van 94% op Rotten Tomatoes is niet weggelegd voor elke nieuwe serie. Toch blijkt Archive 81 de uitzondering te zijn die de ongeschreven regel bevestigt. Die hoge score voor de serie is mogelijk een verklaring voor de waarschuwing die Netflix eerder gaf. De serie is dermate angstaanjagend dat het met klem wordt afgeraden om de serie alleen en in het donker te bekijken.

In Archive 81 draait het om restauratie-expert Dan Turner (Mamoudou Athie). Hij treedt in dienst bij Virgil Davenport (Martin Donovan). Zijn taak is de restauratie van een aantal oude videobanden. Dat lijkt onschuldig, maar snel raakt hij geobsedeerd door hetgeen hij ziet. De opnames bevatten namelijk beelden van een onderzoek naar een gevaarlijke sekte. Het onderzoek werd destijds uitgevoerd door documentairemaker Melody Pendras (Dina Shihabi). Dan is ervan overtuigd dat hij Melody kan redden. Of dat een verstandige aanname is, moet je zelf gaan bekijken.

 

Ozark seizoen 4 – 21 januari 2022

Jason Bateman en Laura Linney zijn de bekende gezichten in Ozark. Zij vormen de Byrdes, een tweetal criminelen die zich bezighouden met het witwassen. In het vierde seizoen pakken we de draad op en zien we hoe de Byrdes naar Missouri worden teruggestuurd door Navarro. Ondertussen wordt er een aanslag op Ben voorbereid door de matriarch van Byrde met maar een doel: voorkomen dat hun familie door het kartel werd afgeslacht. Als ze echter iets hebben geleerd van het verleden, dan is het dat alle acties gevolgen hebben. Kortom, er gaat nog een heleboel gebeuren.

 

In From the Cold seizoen 1 – 28 januari 2022

In de nieuwe Netflix serie ‘In From The Cold’ staat het leven van een alleenstaande moeder in een buitenwijk van New Jersey centraal. Alles wordt op zijn kop gezet wanneer de FBI haar arresteert en haar dwingt een keuze te maken. Ze zal haar verleden als Russische agent moeten begraven en samen gaan werken in de strijd tegen de Russische onderwereld. Doet ze dat niet, dan zal ze haar gezin en het nieuwe leven dat ze heeft opgebouwd in gevaar brengen.

 

Space Force seizoen 2 – 18 februari 2022

As er iemand is die zelfs van de zwaarste depressie af kan helpen, dan is het Steve Carell. In Space Force is hij viersterrengeneraal Mark R. Naird. Zijn grote droom: het runnen van een belangrijke afdeling van de Amerikaanse Strijdkrachten. Dat laatste ging in het eerste seizoen al niet van een leien dakje, in het tweede seizoen gaat men gewoon een tandje bijzetten. Het bijkomende probleem is dat de afdeling de meerwaarde moet bewijzen aan de nieuwe regering. Dat lijkt gezien de persoonlijke uitdagingen van het team een bijna onmenselijke opgave.

 

Vikings: Valhalla seizoen 1 – 25 februari 2022

De Vikingen spreken nog altijd tot de verbeelding. Wat is er dus interessanter dan er op los te fantaseren? Dat is zo’n beetje de insteek van de serie Vikingen: Valhalla. De serie begint ergens vroeg in de 11e eeuw en neemt je mee in de geschiedenis van de Vikingen. De legendarische avonturen van de beroemdste Vikingen zoals Leif Eriksson, Freydis Eriksdotter, Harald Hardrada en de Normandische koning Willem de Veroveraar worden uitgebreid behandeld.