Welke films en series kun je nieuw verwachten op Netflix?

Deze week komt Netflix met de film The Survivor over Auschwitz-overlever en bokser Harry Haft. Ook verschijnen er twee anderstalige releases, namelijk de Zweedse miniserie Clark en de Franse film Loin du Périph, nieuw op Netflix.

 

The Survivor – dinsdag 3 mei

De film The Survivor is een biografische drama-film over Harry Haft, een bokser die in Auschwitz tegen zijn medegevangenen vocht om te overleven. Allemaal ter entertainment van de officieren. Haft overleeft Auschwitz en komt in New York terecht, waar hij professioneel bokst. De film blikt ook terug op de gevechten in het concentratiekamp in zwart-wit. In Brooklyn krijgt Harry Haft de kans om tegen Rocky Marciano, die kort daarna zwaargewicht kampioen wordt, te vechten. Ondertussen is Harry ook nog op zoek naar zijn grote liefde, die hij achter heeft moeten laten toen hij naar Auschwitz werd afgevoerd. The Survivor verschijnt dinsdag 3 mei op Netflix.

 

Clark – donderdag 5 mei

De Zweedse mini-serie Clark verteld in zes afleveringen het verhaal van gangster Clark Olofsson. De serie is gebaseerd op “de waarheid en leugens van Clark Olofsson’s biografie”. Hij heeft verschillende veroordelingen voor drugshandel, poging tot moord, mishandeling, diefstal en bankovervallen op zijn naam staan. Ook is de term Stockholm syndroom te danken aan Clark: een gevangenisvriend van hem overviel een bank, eiste Olofssons vrijlating en de twee hielden de bankmedewerkers vijf dagen gevangen. In die tijd raakten zij bevriend met de medewerkers. De rol van Clark Olofsson wordt gespeeld door Bill Skarsård, die vooral bekend is als Pennywise van de IT-films. De Netflix-serie Clark is vanaf donderdag 5 mei te zien op Netflix.

 

Loin du Périph – vrijdag 6 mei

Liefhebbers van de serie Lupin kennen een van de hoofdrolspelers van deze film waarschijnlijk als Assane Diop, maar nu kruipt de acteur Omar Sy  in de rol van politieagent Ousmane Diakité. Hij vormt samen met François Monge een duo en de twee kunnen bijna niet meer van elkaar verschillen. Samen worden ze op een zaak gezet waarmee ze heel Frankrijk doorreizen. Wat een eenvoudige drugsdeal lijkt te zijn, blijkt al gauw een stuk ingewikkelder. Loin du Périph verschijnt vrijdag 6 mei op Netflix.