Waar gaat The Watcher over?

The Watcher gaat over een stel dat met hun jonge gezin naar hun droomhuis verhuist, maar al snel wordt dit een echte nachtmerrie. Kort nadat Dean en zijn vrouw Nora zijn ingetrokken in het nieuwe huis ontvangen ze verontrustende brieven van iemand die zichzelf ‘The Watcher’ noemt. Die beweert dat het zijn taak is om over het huis te waken. Alsof dit nog niet eng genoeg is, kom je er achter dat gebaseerd is op waargebeurde verhalen. Wel zijn er een aantal dingen in de serie aangepast.

 

Het waargebeurde verhaal van The Watcher

Een paar jaar geleden deelde het echte koppel, Derek en Maria Broaddus, hun ervaringen. De brieven kwamen binnen vlak nadat ze in 2014 naar het huis verhuisde. Op één van de brieven stond: “How did you end up here? Did 657 Boulevard (het adres) call to you with its force within?”

Verder meldde de stalker het volgendeL “The property had been the subject of my family for decades now and as it approaches its 110th birthday, I have been put in charge of watching and waiting for its second coming. My grandfather watched the house in the 1920s and my father watched in the 1960s. It is now my time. Do you know the history of the house?”

nieuwe serie maker jeffrey dahmer

De brieven bleven maar komen. Op een van die brieven stond dat The Watcher meerdere keren per dag langs het huis kwam. De familie gaf deze brieven aan de politie en huurde zelfs een privédetective in, in de hoop de stalker te vinden. Ondanks al hun moeite is er nooit ontdekt wie The Watcher is. In 2019 besloot de familie Broaddus het huis te verkopen voor $400.000 minder dan dat zij betaald hadden.

Cast van de horrorserie

Deze serie is gemaakt door Ryan Murphy, die onder andere bekend is van Dahmer – Monster: The Jefrrey Dahmer Story en American Horror Story. De rol van Dean wordt gespeeld door Bobby Cannavale (The Station Agent) en Naomi Watts (King Kong) kruipt in de huid van Nora. Daarnaast zijn Luke David Bluhmm (The King of Staten Island), Terry Kinney (Billions), Jennifer Coolidge (American Pie) en Mia Farrow (Rosemary’s Baby) te zien in de horrorserie. Kun jij niet meer wachten om het te kijken? Dan heb je geluk, want vanaf 13 oktober staat de serie op Netflix. Hieronder kan je de trailer vinden: