De nieuwe serie van Steven Knight, de maker van Peaky Blinders

Na het grote succes dat Steven Knight had geboekt met onder andere Peaky Blinders en Taboo, verschijnt binnenkort zijn volgende serie. BBC One heeft recent al een trailer uitgebracht voor de serie genaamd SAS: Rogue Heroes. Net als de eerdergenoemde series gaat ook deze serie zich afspelen in het verleden.

Dit historische drama gaat over de oprichting van de Britse Special Forces (de SAS) aan de start van de Tweede Wereldoorlog. De serie is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en neemt je mee naar Noord-Afrika. De plek waar een nieuwe vorm van vechten is ontstaan door de SAS, en dat allemaal tijdens de donkerste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door BBC iPlayer (@bbciplayer)

De verhaallijn en cast van SAS: Rogue Heroes

We gaan terug naar Caïro, Egypte in 1941. Het verhaal gaat over David Stirling, een jonge officier die na een ongeluk tijdens een trainingsoefening opgenomen werd in het ziekenhuis. Hij is ervan overtuigd dat traditionele commando-eenheden niet werken en bedenkt hij plan. Dat plan gaat tegen alle regels van de moderne oorlog in. Hij vecht voor toestemming om de slimste, sterkste en brutaalste soldaten te rekruteren en dat allemaal voor een kleine undercover-eenheid die chaos zal veroorzaken. Stirling zijn team is meer rebel dan soldaat en is net zo gecompliceerd, roekeloos en gebrekkig als heldhaftig en dapper. Klinkt als een goed idee, right?

David Stirling zal geworden gespeeld door Connor Swindels (beter bekend als Adam Groff in S*x Education). Verder bestaat de cast uit Jack O’Connell, Sofia Boutella (The Mummy), Alfie Allen (Game Of Thrones) en Dominic West (The Wire).

SAS: Rogue Heroes is vanaf zondag 30 oktober te zien op BBC One. De serie bestaat uit zes afleveringen met elk een duur van ongeveer één uur. Lijkt de serie iets voor jou? Bekijk dan de trailer hieronder: