Hans Rosenfeldt en zijn succes met The Bridge

Hans Rosenfeldt werkt als scenarist, filmproducent en acteur en met zijn serie The Bridge, die in 2011 voor het eerst werd gereleased, heeft hij écht naam weten te maken. Uiteindelijk zijn er zes seizoenen van deze serie uitgebracht, en met groot succes.

The Bridge is een Deens-Zweedse tv-misdaadserie die zich in zowel Denemarken als in Zweden afspeelt. In de serie wordt dan ook beide talen gesproken. De titel verwijst naar de Sontbrug, een brug die de landen Denemarken en Zweden met elkaar verbindt. The Bridge vertelt het verhaal over Deense en Zweedse detectives die op zoek gaan naar een dader. Zo wordt er namelijk op de Sontbrug een lijk gevonden. Maar hoe gaat deze misdaad opgelost worden en wie zit hierachter?

De serie doet het erg goed en op IMDb scoort hij zelfs een 8.6 van de 10 sterren. Na het succes van The Bridge zijn de makers nu bezig met een nieuwe serie voor Netflix, gebaseerd op een verhaal van de schrijver van Pippi Langkous.

Bekende boek wordt omgetoverd tot nieuwe Netflix-serie

Het boek Ronja Rövardotter, die in Nederland bekend staat als Ronja de Roversdochter, zal worden omgetoverd tot een serie. Het boek is een fantasyverhaal van de bekende schrijfster Astrid Lindgren. In deze gloednieuwe serie zullen we teruggaan naar de middeleeuwen, waar een jong meisje wordt geboren in een roversbende in Scandinavië. Ze komt uiteindelijk in een bos terecht waar zich veel vreemde wezens bevinden, die uiteindelijk erg gevaarlijk blijken te zijn. Het meisje belandde in deze situatie doordat ze bevriend raakte met een jongen uit een andere roversbende, wat uiteindelijk voor flink wat problemen zorgt.

Deze nieuwe serie zal in 2024 op Netflix verschijnen. De precieze datum is nog niet bekend, dus we zullen helaas nog even geduld moeten hebben.