Waar gaat Sous la Seine over?

“Sous la Seine” op Netflix neemt je mee naar Parijs, waar in 2024 voor de eerste keer een triatlon plaatsvindt. Dit gebeurt aan de Seine. In de film komt wetenschapper Sophia Assalas een haai op zee tegen. Deze haai noemt ze Lilith en het dier is verantwoordelijk voor het ombrengen van heel haar team.

Een aantal jaren later hoort ze van een milieuactiviste Mika dat er een haai in de Seine leeft. Ze willen uiteraard voorkomen dat er honderden mensen gewond raken, dus moeten ze samenwerken met de commandant van de rivierpolitie van de Seine.

Bekijk hieronder de trailer van Sous la Seine:

 

Wie spelen er in de film?

De regie van de film wordt gedaan door Xavier Gens. Hem kun je kennen door films als Hitman en The Divide. De hoofdrol van de wetenschapper, Sophia, wordt gespeeld door Bérénice Bejo. Haar kun je onder andere kennen van The Artist uit 2011 of A Knight’s Tale uit 2001. De milieuactiviste Mika wordt gespeeld door Léa Léviant, zij is bekend van I Am Not an Easy Man.

cast van de nieuwe Frans film Sous la Seine

Recensies voor Sous la Seine

Het AD geeft deze film maar liefst vier (van de vijf) sterren. Echter zijn niet alle reacties positief. Op Moviemeter krijgt de film 2,56/5 sterren. Veel recensies van kijkers gaan over het feit dat de film wel vermakelijk is, maar dat de plot en verhaallijn nergens op slaan. Wel gaven ze aan dat het voor een Franse film best oké is. Ook op IMDb scoort de film niet erg hoog, namelijk 5.3/10.

Het blijkt dat het vooral in de laatste twintig minuten heel voorspelbaar wordt en niet meer logisch lijkt. Wat eigenlijk hartstikke zonde is. Het onverwachte einde, maakt het daarentegen wel weer wat beter. De film staat nu op de nummer 1 films in Nederland op Netflix. Pak er lekkere snacks bij en breng een avond door op de bank. Wie weet… Misschien is het wel jouw favoriete film.