De verhaallijn van de Netflix-film Reptile

Het verhaal in Reptile draait om makelaar Will (Justin Timberlake), wiens partner en vakgenoot Summer (Matilda Lutz) wordt vermoord in een van de huizen die ze verkoopt. Rechercheur Tom Nichols (Benicio Del Toro) wordt op de zaak gezet. Hij blijkt echter een man met een dubieus verleden. Zo wordt de suggestie gewekt dat Nichols’ echtgenote Judy (Alicia Silverstone) er een affaire op nahoudt. Ook zien we dat de tamelijk nieuwe collega’s van Nichols (rollen van Domenick Lombardozzi, Eric Bogosian en Ato Essandoh) ook niet allemaal even betrouwbaar zijn. Daarnaast verschijnt er een apart figuur, geportretteerd door Michael Pitt, op zijn pad. En uiteraard heeft ook hij een motief heeft voor de moord.

Film met een indrukwekkende cast

We hadden het er al even over, maar de cast bestaat uit een aantal grote namen. De film staat ook niet voor niets in de top 10 van films in Nederland vandaag. Zo is Justin Timberlake weer te zien op het witte doek, terwijl we hem natuurlijk beter kennen als zanger. Hij begon zijn carrière dan ook als lid van de popgroep *NSYNC voordat hij solo ging. Timberlake brak door met zijn debuutalbum “Justified” uit 2002, waarop hits stonden zoals “Cry Me a River” en “Rock Your Body”.  Maar het is dus niet bij zingen gebleven. Hij heeft ook rollen gespeeld in films zoals “Friends with Benefits” en “Bad Teacher”

Dan over naar de ster van de film, Benicio Del Toro. Naast dat hij de hoofdrol vertolkt, heeft hij ook meegeschreven aan het script. Hij staat bekend om zijn intense en krachtige vertolkingen. En brak door met zijn rol in de film “Traffic” uit 2000, waarvoor hij een Academy Award voor Beste Mannelijke Bijrol won. Daar bleef het niet bij. Del Toro heeft ook nog laten zien wat hij kan in onder andere “Sicario”.

Tot slot de derde hoofdrolspeler, Alicia Silverstone. Haar kennen we van haar hoofdrol als Cher Horowitz in de komedie “Clueless” uit 1995. Deze rol was de springplank voor haar carrière. Silverstone heeft sindsdien in verschillende films en tv-shows gespeeld, waaronder “Batman & Robin”.

De regie is in handen van Grant Singer

De film is geregisseerd door Grant Singer, die we vooral kennen als regisseur van allerlei clips van The Weeknd, Taylor Swift en Travis Scott. Dit zou dan ook een goede reden zijn van zijn connecties met Justin Timberlake en Sky Ferreira, die naast hun muziekloopbaan ook graag acteren. De 38-jarige regisseur maakt bovendien zijn filmdebuut met Reptile.

Hieronder nog wat reacties van de kijkers op de nieuwe film op Netflix: