Een prachtig herenhuis aan de Ceintuurbaan in Deventer

Dit mooie pand is gelegen aan de Ceintuurbaan, op slechts 5 minuten loopafstand van de sfeervolle binnenstad van Deventer en het station. Deze woning valt vooral op door het bijzondere design en de geschiedenis ervan. Deze woning is namelijk in het verleden door de Deventerse architect Evert Lebbink gekocht. Hij heeft deze toen verbouwd en hierna jarenlang samen met zijn gezin gewoond. Daarnaast heeft het ook nog als kantoor gediend voor zijn architectenbureau. Het huis is gebouwd in 1913. Dit is duidelijk te zien aan de bouwstijl, maar dat maakt het ook juist weer zo uniek. Maar wel met energielabel D en ruimte voor modernisering naar hedendaagse duurzaamheidsnormen.

 

Wat vertelt de Funda-advertentie?

Het huis beschikt over 300m2 aan bruikbaar vloeroppervlak en biedt dus genoeg woonruimte voor een groot gezin. De woonkamer valt op door de split level indeling met een typische 70-er jaren zitkuil. Daarnaast beschikt de woonkamer ook nog van een houthaard voor een gezellige sfeer. Bovengelegen is een entresol die prima te gebruiken is als werk- of artistieke ruimte.

woonkamer deventer te koop funda

Aan de achterzijde van het pand is een ruime woon- annex eetkeuken aanwezig die volledig voorzien is van een glazen achterwand waardoor je mooi uitzicht op de tuin hebt. Vanuit de keuken is ook de inpandige garage bereikbaar die vanuit de voorzijde per auto toegankelijk is. Er zijn vijf slaapkamers aanwezig waardoor er genoeg ruimte is voor het gezin en eventuele gasten.

Hoewel deze woning voornamelijk een klassieke uitstraling heeft, is er ook de mogelijkheid voor de nieuwe eigenaar om het huis te moderniseren. Wat deze woning verder ook speciaal maakt, is de aparte kantoor- of werkruimte van ruim 35m2 met een eigen opgang. Dit is de perfecte plek voor een thuiskantoor, een atelier of om er een andere speciale ruimte van te creëren. De woning aan de Ceintuurbaan 7 in Deventer staat te koop voor een bedrag van 695.000 euro. Bekijk hieronder meer foto’s (bron: Funda):

split level woonkamer funda woning

herenhuis deventer te koop