Dit is niet de eerste keer dat iXOOST gekozen heeft om een speaker geïnspireerd door de autowereld te maken. Eerder zijn er namelijk al samenwerkingen geweest met Lamborghini, Pirelli en Formule 1. Wel is dit de eerste keer dat het bedrijf zijn krachten bundelt met een Duitse fabrikant en het resultaat is waanzinnig.

De AMG speaker

Tegenwoordig is het normaal dat speakers in huis, nauwelijks tot niet zichtbaar zijn. Maar de samenwerking tussen iXOOST en Mercedes-AMG is duidelijk een blikvanger en zorgt voor verandering. Het vooraanzicht heeft een duidelijke overeenkomst tussen de speaker en de neus van het voertuig. Het heeft een chassis (het ‘kale’ rijdbare onderstel van een voertuig) gemaakt van koolstofvezel (carbon fibre) en heeft het dezelfde iconische ‘grill’ aan de voorkant als op de auto.

Naast zijn authenticiteit beschikt de speaker over ventilatieopeningen in de motorkap, uitlaatpijpen, een diffuser aan de achterkant en een badge, net zoals die op de motor van alle AMG auto’s.

AMG Mercedes speaker
iXOOST

Nog meer technische details voor de liefhebbers

Als de auto nog niet een kunstwerk genoeg was, dan is de speaker het wel. Onder de motorkap zit het vol met een basreflexen en zes-inch subwoofers, naast nog vier één-inch tweeters. Al deze elementen bij elkaar zorgen voor een ongelofelijke 360-graden luisterervaring. De speaker heeft een lengte van 26 inch (66 cm) en een breedte van 30 inch (76,2 cm), met een totaal gewicht van 15 kilo.

Hoewel er geen prijskaartje te vinden is van de speaker, verwachten wij wel dat je een grote portemonnee moet hebben. Zeker als je rekening houdt met het niveau van het vakmanschap en de uren die hier ingestopt zijn. Met als voorbeeld: een van de Lamborghini modellen van iXOOST wordt voor ongeveer 21.100 euro verkocht. Houd voor meer informatie over het AMG model, de iXOOST website of de Mercedes AMG-socials in de gaten.

Voor meer foto’s van de speaker, check hieronder:

Speaker AMG mercedes nieuw.jpeg
iXOOST
AMG speaker mercedes nieuw
iXOOST