Opscheppen over het maken van een geweldige tijd tijdens het reizen, is een droom voor iedereen. Al kom je vijf minuten aan voor je geplande aankomst tijd, dat voelt als een grote overwinning. Helaas is er ook altijd dat ene obstakel op en rond de weg, stoplichten. Moeten stoppen voor een rood licht onderbreekt natuurlijk die soepele rit. Maar Audi heeft gewerkt aan een antwoord op dit probleem, met behulp van het zogenoemde ‘Traffic Light Information’– systeem.

 

Wat is het idee van deze nieuwe functie?

Terwijl jij in jouw Audi op de snelweg rijdt, downloadt de mobiele radio van de auto de realtime updates over de status van verkeerslichten in de buurt. Deze worden geleverd door deelnemende lokale verkeerscontrolecentra.

De auto gebruikt vervolgens zij GPS-systeem om op elk moment te kunnen begrijpen waar het voertuig zich bevindt. Als een aangesloten verkeerslicht zich langs de directe route van de auto bevindt, geeft het paneel in de auto informatie. Hierop kan je dan zien hoe hard de bestuurder met rijden om op de groene golf van lichten, van de ene kant naar de andere kant van bijvoorbeeld de stad te rijden.

Eerdere technologie van Audi

Audi bracht in 2016 voor het eerst de huidige generatie van verkeerslicht-technologie naar haar auto’s. Destijds was de service beperkt tot Portland, Oregon en Las Vegas (Amerika). En om het nog ingewikkelder te maken, waren vele lokale verkeersbureaus nog niet uitgerust met de infrastructuur die nodig was om Audigegevens te leveren. Naarmate apparaten met internet beter werden, begonnen partnerorganisaties hun verkeersnetwerken te moderniseren. Het dekkingsgebied van de ‘Traffic Light Information’ groeide.

Natuurlijk is rood licht niet altijd onvermijdelijk. Maar het systeem kan ook herkennen wanneer er een dreigende stilstand is. Het begint dan echter de resterende tijd af te tellen voordat het signaal weer groen wordt.

De samenwerkingsservice is al uitgebreid over de Verenigde Staten. Onlangs is een groot aantal kruispunten in Los Angeles, San Francisco en New York aan het programma toegevoegd, waardoor het totale aantal meldende kruispunten in de VS, Canada en Europa op meer dan 22.000 komt.