1. Forrest Gump (dinsdag 15 augustus)

Deze komische dramafilm vertelt het verhaal van een eenvoudige man die de naam Forrest Gump draagt, een rol die door Tom Hanks wordt gespeeld. Ondanks zijn lage IQ speelt hij een prominente rol in een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis. Zo vecht hij mee in de Vietnamoorlog waar hij een vriendschap sluit met Bubba, gespeeld door Mykelti Williamson. Daarnaast ontmoet hij grote namen als Elvis Presley, John Lennon en president John F. Kennedy. Ondanks het feit dat zijn leven een onverwacht relevante invulleng krijgt, is hij in zijn hoofd eigenlijk altijd blijven hangen bij zijn jeugdliefde Jenny, die gespeeld wordt door Robin Wright en wiens leven een stuk minder rooskleurig verloopt. De regie van de film ligt in handen van Robert Zemeckis.

 

2. Rocketman (dinsdag 15 augustus)

Deze biografische muziekfilm is gebaseerd op het leven van Elton John, een rol die vertolkt wordt door Taron Egerton. Als tiener besluit hij naar de prestigieuze Royal Academy of Music te gaan, een beroemd conservatorium in Londen. Vervolgens gaat hij een muzikale samenwerking aan met Bernie Taupin, die wordt gespeeld door Jamie Bell. De zanger en pianist groeit uit tot een wereldster, die ondanks zijn succes en faam worstelt met fases van depressie, drugsgebruik en zijn seksuele geaardheid. De regie van de film ligt in handen van Dexter Fletcher.

 

3. Gladiator

Deze historische dramafilm speelt zich af in de Romeinse tijd en is geïnspireerd op het verhaal van keizer Commodus en zijn vader Marcus Aurelius. Deze rollen zijn weggelegd voor respectievelijk Joaquin Phoenix en Richard Harris. Het hoofdpersonage is Maximus, een rol die wordt gespeeld door Russell Crowe. Nadat hij door Commodus tot de dood wordt veroordeeld en ternauwernood aan zijn lot ontsnapt belandt hij in handen van slavenhandelaren, die hem doorverkopen aan Proximo. Deze gladiatorenmeester, gespeeld door Oliver Reed, probeert Maximus te strikken om als gladiator in het Colosseum te vechten. Maximus beseft dat dit weleens zijn enige kans zou kunnen zijn om wraak te nemen op keizer Commodus en de dood van zijn vrouw en zoon te wreken. De regie van de film ligt in handen van Ridley Scott.