Welke films worden in juni 2022 op Netflix verwacht?

Er verschijnen in juni drie films op Netflix die je echt niet mag missen. De films Gold en Philadelphia verschijnen al vroeg in de maand, voor de Netflix Original Spiderhead zul je iets langer moeten wachten.

 

Gold

In de film Gold heeft acteur Matthew McConaughey een stuk minder haar dan je gewend bent. Gold is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk het Bre-X schandaal uit 1993. Mislukte zakenman Kenny Wells richt in 1989 het mijnbedrijf Bre-X Minerals op. Samen met geoloog Michael Acosta koopt hij een stuk land op het eiland Bornea. Ze vinden goud en de steekproeven geven steeds meer en meer aan. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Gold verschijnt 1 juni op Netflix.

 

Philadelphia

De film Philadelphia kwam al heel wat jaren geleden uit, namelijk in 1993, en zal vanaf deze maand ook op Netflix te zien zijn. De hoofdrollen worden gespeeld door niemand minder dan Tom Hanks en Denzel Washington. In de film klaagt advocaat Andrew Beckett (Tom Hanks) klaagt het advocatenkantoor aan voor onterecht ontslag. Het ontslag zou zijn omdat hij een zaak verknald had, maar zelf vermoedt Beckett dat het is omdat hij gay en HIV-positief is. Niemand wil zijn zaak aannemen, tot hij uiteindelijk bij Joe Miller (Denzel Washington) uitkomt. De film scoort maar liefst een 7,7 op IMDb. Philadelphia is vanaf 1 juni te zien op Netflix.

 

Spiderhead

Chris Hemsworth is terug in een nieuwe Netflix thriller en ook deze film belooft dat we weer op het puntje van onze stoel zullen zitten. Toch kunnen we ook nu al wel raden dat het ook lachen geblazen wordt. Twee gevangenen kiezen om overgeplaatst te worden naar Spiderhead, een gevangenis waar je in ruil voor het meedoen aan experimenten strafvermindering kunt krijgen. Alleen hebben de medicijnen die ze bij de experimenten krijgen een grote impact op de emoties van de proefkonijnen. De twee gevangenen Jeff en Rachel proberen er aan te ontsnappen, maar daarvoor moeten ze de onderzoeker Steve Abnesti, gespeeld door Hemsworth, te slim af zijn. Spiderhead verschijnt 17 juni op Netflix.