Wanneer start seizoen 2022 van de Formule 1?

20 maart begint het seizoen in Bahrein, Sakhir op het Bahrain International Circuit. De F1-kalender voor 2022 telt een recordaantal van 23 races, waarbij de Dutch GP in Zandvoort weer voor september in de planning staat. Het seizoen eindigt 20 november in Abu Dhabi.

Nu de F1-kalender is vrijgegeven, is opvallend dat er voor de 23 Grands Prix minder tijd is ingeruimd dan voor de 22 van dit jaar. Het seizoen begint in 2022 weliswaar een week eerder, maar is ook drie weken eerder klaar.

 

De Dutch GP in Zandvoort staat op de F1-kalender van 2022 wederom in het eerste weekend van september ingetekend. Nederland staat op 4 september ingeroosterd, tussen België (28 augustus) en Italië (11 september).

Hoe ziet het F1 straatcircuit van de GP Miami er uit?

De organisatie van de Grand Prix van Miami heeft beelden naar buiten gebracht van de aanleg van het circuit rond het Hard Rock Stadium. Al jaren had de Formule 1 het verlangen om een tweede Grand Prix te organiseren in de Verenigde Staten. Al snel werd Miami daarbij aangewezen als gehoopte vestigingsplaats.

Afgelopen april is er eindelijk een deal gesloten. Daarmee staat de stad in Florida vanaf 2022 tien jaar lang op de F1-kalender. Hartje Miami werd ingeruild voor Miami Gardens, waar een stratencircuit wordt uitgezet rond het Hard Rock Stadium van de Miami Dolphins.

Zo ziet het nieuwe F1 straatcircuit van Miami er momenteel uit. 

Check ook alle teams en Formule 1-coureurs van het seizoen 2022 op een rij.