Frans Duijts heeft een voorliefde voor auto’s

Blijkbaar had de volkszanger behoefte aan een auto met uitstraling. Terwijl de gemiddelde Nederlander in dat geval al tevreden zou zijn met een Tesla, kiest Frans Duijts voor een model waarmee hij zich zeker kan onderscheiden. De keuze was in dat geval logisch: een supercar. Uiteraard is dat niet het eerste het model wat je kunt aanschaffen, maar een heerlijk brute McLaren 720S Spider. Blijkbaar hoef je geen wereldhit te scoren om behoorlijk wat pk’s onder je zitvlak te plaatsen.

Hoeveel heeft hij ervoor betaald?

Met de aankoop van zo’n supercar kun je natuurlijk de vraag stellen of Frans daarmee wil voorkomen dat hij te laat bij een concert verschijnt. Wat zijn reden ook mag zijn, blijkbaar heeft hij het netjes voor elkaar. Zo’n wagen is immers niet goedkoop en voor een nieuw model mag je flink wat euro’s aftikken, 318.185 euro om precies te zijn. Dat is overigens de prijs voor het instapmodel. Voor de extra opties mag je dus nog dieper in je buidel tasten.

Alhoewel de combinatie van Frans Duijts en 720 pk op het eerste gezicht ongewoon is, blijkt dat verre van waar te zijn. Frans is namelijk dol op McLaren wagens. De nieuwe McLaren Spider is om precies te zijn, de tweede Spider die hij bezit. Zijn eerste McLaren was een 570S Spider. Waarschijnlijk heeft de aanschaf met het aantal pk’s en het acceleratievermogen te maken. In 2.9 seconden tikt de Spider namelijk de 100 km/u aan.

Klinkt natuurlijk goed, zo’n snelle wagen, maar je hebt er wel wat extra rijlessen voor nodig. Je wilt immers niet dat je in al je onervarenheid een wagen van dik drie ton aan gruzelementen rijden. Met de aankoop van de supercar bevindt Frans Duijts zich overigens in goed gezelschap. Een van de rijkste Formule 1 coureurs, Daniel Ricciardo, heeft namelijk ook een McLaren 720S Spider, maar die ziet er net iets anders uit.