Apple evenement

Het evenement heet ‘By Innovation Only’ en vindt zoals altijd plaats in het Steve Jobs Theater. Tijdens het evenement vond niet alleen de lancering van de nieuwe iPhone 11 plaats, maar dit was slechts een onderdeel van drie grote aankondigingen. Check dit filmpje voor de hoogtepunten van het evenement.

Apple iPhone 11

Ja, we kunnen er niet meer omheen, want de Apple iPhone 11 komt dit jaar uit. De nieuwe iPhone komt uit in drie nieuwe modellen, dit zal naar verluidt de iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max heten. Een van de meeste trotse nieuwe eigenschappen zijn de verbeterde camera functies. Met de nieuwe cameralenzen focussen ze echt op het vernieuwen van fotografie.

De iPhone 11 is het basismodel en is de opvolger van de XR. Dit model begint bij een interne opslag van 64 GB. Het toestel heeft naar verluidt een 6,1 inch LCD scherm en een 12 MP front camera en Dual 12 MP rear-camera. De telefoon zal ook sneller zijn, wat natuurlijk voor iedereen erg aantrekkelijk wordt.

De iPhone 11 Pro en 11 Pro Max beschikken over een derde camera. Met de derde camera kun je straks uitzoomen en een bredere foto in beeld krijgen. Hierdoor zal niemand snel buiten beeld vallen. De iPhone 11 Pro heeft naar verwachting een 5,8 inch OLED-display. Het toestel begint bij interne opslag van 128 GB. De iPhone 11 Pro Max is met een 6,5 inch OLED-display en een sterkere batterij de grote broer van de 11 Pro.

De verschillende varianten zullen ook flink in prijs verschillen. De prijzen zullen voor de iPhone 11, 699 dollar zijn, de iPhone 11 Pro gaat over de toonbank voor 999 dollar en voor de 11 Pro Max betaal je 1099 dollar. Denk dus alvast goed na over het model waar je voor gaat.

iOS 13 en Apple Watch 5

Niet alleen de nieuwe iPhone’s werden geïntroduceerd. Ook de nieuwe besturingssystemen voor smartphone en tablet, die in juni al aangekondigd waren, zijn gelanceerd. Er komt eindelijk een aparte iOS voor de iPad, de iPadOS. Nu kan de tablet zich echt onderscheiden van de telefoon.

Omdat we nu toch al zo lekker bezig zijn, knalt Apple er ook gewoon een nieuwe Apple Watch tegenaan. Met een nieuw software systeem en design liggen de horloges over twee weken al in de winkel.