Nieuw op Netflix

De derde week van augustus is ook de vierendertigste van het jaar. Week 34 loopt vanaf maandag 19 augustus tot en met zondag 25 augustus. En terwijl het zomerweer komende week weer geleidelijk aan een beetje een stijgende lijn richting zomerse temperaturen vertoont, kan je ook deze week weer genieten van genoeg nieuw op Netflix verschijnende titels. Veel films staan je deze week te wachten. We beginnen met een klassieker die je gemakkelijk wegkijkt. Vervolgens gaan we van een Nederlandse komedie naar een film met Jessica Chastain en een comedy met Matt Damon en ex-SNL-castlid Kristen Wiig. Om je weekend af te maken staat er een heerlijke, keiharde actiefilm op het programma.

 

Free Willy

”Let’s free Willy!” In deze classic uit 1993 ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een jongen en een orka. Vissers scheiden een jonge orka van zijn ouders, waarna hij naar een pretpark gebracht wordt. Hier moet de orka shows voor publiek gaan doen. De politie betrapt Jesse op een avond, als hij inbreekt in het themapark en probeert eten te stelen. Als deel van zijn straf moet Jesse in het park graffiti schoonmaken. Gedurende zijn opruimdiensten komt hij in contact met orka Willy. De twee hebben gelijk een speciale band. Als Jesse erachter komt wat de directeur met de orka van plan is, is het tijd voor Jesse om het heft in eigen hand te nemen. Nieuw op Netflix vanaf dinsdag 20 augustus.

 

Oh Baby

Hoewel het veelal om Engelstalige films gaat die nieuw op Netflix verschijnen, is het deze keer ook de beurt aan een Nederlandse film. In deze komedie, geregisseerd door Thomas Acda, zijn Gijs Naber (Penoza) en Hanna van Vliet te zien. Muzikant Ruben (Naber) neemt het leven allemaal niet zo serieus. Ook heeft hij nog weleens een one-night stand, maar ja, wat kan daar mis gaan. Tot een one-night stand van hem plots komt te overlijden en een zoontje van acht maanden achterlaat, waarvan Ruben de vader blijkt te zijn. Gelukkig krijgt hij hulp van haar jongere zus Lucy (Van Vliet). Te zien op Netflix vanaf woensdag 21 augustus.

 

Miss Sloane

In Miss Sloane speelt Jessica Chastain een sterk en onafhankelijk vrouwelijk personage, zoals we van haar gewend zijn. Elizabeth Sloane is een geharde lobbyist, die niet op haar mond gevallen is, geregeld niets van tegenstanders heel laat en altijd voor elkaar krijgt waar ze haar zinnen op zet. Het maakt van haar een van de succesvolste en meest gevraagde lobbyisten in haar vakgebied. Maar haar succes blijkt toch niet helemaal vanzelf te komen als ze het op moet nemen tegen haar sterkste tegenstander in haar carrière tot nu toe. Hoe ver durft ze te gaan? En wat is geoorloofd? Nieuw op Netflix vanaf vrijdag 23 augustus.

 

Downsizing

Matt Damon en Kristen Wiig schitteren in de komedie Downsizing. Wetenschappers hebben een manier gevonden om mensen om te vormen tot figuurtjes ter grootte van speelgoedsoldaatjes. Paul en Audrey zien steeds meer mensen om hen heen meedoen aan het project en besluiten dat zij het dan ook maar moeten doen. In principe is de technieken die downsizing genoemd wordt goed tegen de overpopulatie en voor het milieu, maar eerlijk, het resulteert er ook in dat je kan leven als een miljonair. Geen moeilijke keus dus. Wat kan er mis gaan? Vanaf vrijdag 23 augustus nieuw op Netflix.

 

Final Score

Om vol overgave je zaterdagavond in te knallen verschijnt de keiharde actiefilm Final Score op Netflix. Een groep terroristen onder aanvoering van Dimitri Belav (Pierce Brosnan) ontvoeren een meisje gedurende een voetbalwedstrijd. Probleem: Ze blijkt het nichtje van Dave Bautista te zijn. Tja, dat is toch ongelukkig. Michael Knox (Bautista) is een ex-soldaat van het Amerikaanse leger die gediend heeft in Afghanistan. Knox zindert van woede en begint aan een bloedstollende eenmansoorlog om zijn nichtje terug te winnen. Vanaf zaterdag 24 augustus nieuw op Netflix.

 

Benieuwd wat Netflix nog meer in petto heeft? Dit zijn volgens IMDb de tien beste actiefilms op Netflix.