Nieuw op Netflix

Week nummer 30 alweer. Eindelijk lijkt de zomer zich definitief te manifesteren in Nederland, trekken er hordes Nederlanders en masse naar het buitenland. Waar jij je ook mag ophouden, er zijn weer een aantal titels die nieuw op Netflix zijn. Misschien zit jij in het vliegtuig naar je vakantiebestemming. Of onder je partytent op de camping. Of ben je gewoon thuis binnenshuis aan het schuilen voor de helse temperaturen verderop deze week. Hoe dan ook, er staat het een en ander voor je klaar. Een Netflix docu over de duistere praktijken rondom datalekken bij Facebook. Ook debuteert een Original serie. Ook kan je je gaan voorbereiden op een bioscoopfilm. Richting het weekend kan jij gaan genieten van een film en een nieuw seizoen van een serie die beide een gevangenisthema hebben. Wij voor jou vijf titels op een rij gezet.

 

The Great Hack

Deze documentaire gaat over het schandaal rondom Cambridge Analytica in 2018. Het bleek namelijk dat dit bedrijf de gegevens van 50 miljoen Facebookgebruikers wierf zonder dat die dat wisten. De gegevens werden vervolgens gebruikt om politieke advertenties te personaliseren. Op die manier kon er op grote schaal invloed uitgeoefend worden tijdens de presidentiële verkiezingen in 2016 en het hele politieke circus rondom Brexit. Om de zaken nog ingewikkelder te maken: Toen meneer Zuckerberg zelf voor het Congres moest verschijnen om vragen te beantwoorden over Facebooks betrokkenheid, bleek dat de congresleden eigenlijk helemaal niet zoveel begrepen hadden van hoe dat eigenlijk allemaal werkt in de digitale sfeer. Vanaf woensdag 24 juli nieuw op Netflix.

 

IT

IT: Chapter Two verschijnt op 5 september in de Nederlandse bioscopen. Dat is het vervolg op IT uit 2017. En laat die film nu net nieuw op Netflix komen! Kan jij je dus mooi voorbereiden. De fictieve plaats Derry in de staat Maine wordt in 1989 opgeschrikt door een kwaadaardige clown genaamd Pennywise. Bill Skarsgård speelt een monster dat van gedaante kan veranderen en zich vermomt als de clown in kwestie. Zeven kinderen komen in aanraking met Pennywise. Ze vormen een groep die gezamenlijk van plan zijn af te rekenen met de clown. Het tweede deel gaat zich 27 jaar later afspelen en heeft onder andere Jessica Chastain en James McAvoy als castleden. IT is vanaf woensdag 24 juli bij de streamingsdienst te bekijken.

 

Another Life

Deze nieuwe sci-fi serie is een Netflix Original en heeft in de hoofdrol Katee Sackhoff. Sackhoff is een Battlestar Galactica-coryfee. In die serie, die een behoorlijke fanschare en een 8,7 op IMDb heeft, speelde Sackhoff Captain Starbuck. In Another Life keert ze terug naar sci-fi. Een buitenaards gevaarte landt op aarde en dan zijn de rapen behoorlijk gaar. Ze speelt astronaut Niko, die leiding geeft aan de intergalactische missie die op zoek gaat naar de herkomstplaneet van het ding. Terug op aarde gaat haar echtgenoot Erik (Justin Chatwin) proberen contact met het buitenaardse ruimteschip te leggen. Seizoen één heeft tien afleveringen en is vanaf donderdag 25 juli nieuw op Netflix te zien.

 

Orange is the New Black

Orange is the New Black was na House of Cards een van de eerste Netflix Originals. Net zoals meerdere titels van de eerste Original-generatie komt ook Orange is the New Black tot een einde. Dit zevende seizoen gaat het laatste voor de serie worden. Zes seizoenen later is de serie nog altijd hartstikke populair. Inmiddels kent de serie, die gaat over het leven in een vrouwengevangenis, een uitgebreide cast van zeer uiteenlopende karakters. Ooit begon de serie met Piper (Taylor Schilling) die een gevangenisstraf opgelegd krijgt voor het smokkelen van drugsgeld, dat ze smokkelde voor haar ex-vriendin Alex (Laura Prepon). Laat ze nu net haar tegenkomen in de gevangenis. Het zevende en laatste seizoen is vanaf vrijdag 26 juli.

 

Papillon

Krijg jij maar geen genoeg gevangenis gerelateerde content? Dan zit jij deze week goed! Blijkbaar heeft Netflix een gevangenisthema in gedachte voor het aankomende weekend. Op de zaterdag verschijnt Papillon uit 2017 nieuw op Netflix. Papillon is een remake van de gelijknamige film uit 1973. In die film zaten Dustin Hoffman en Steve McQueen, in de remake worden hun rollen vertolkt door Rami Malek en Charlie Hunnam. Het onwaarschijnlijke verhaal dat centraal staat, is dat van Henri ‘Papillon’ Charrière. Deze Franse schrijver werd veroordeeld voor moord en uitgezonden naar een gevangeniseiland in Frans Guyana, waar hij op miraculeuze wijze wist te ontsnappen. Vanaf zaterdag 27 juli kan je deze film op Netflix gaan aanschouwen.

 

Bekijk hier de exorbitante bedragen die uitgetrokken zijn voor de duurste films aller tijden.