Het doen van persoonlijke hygiëne in je stoel

Een van de minst attente dingen die reizigers kunnen doen, is hun persoonlijke hygiëne verzorgen in hun stoelen. Het lakken van nagels, knippen van gespleten haarpunten en flossen van tanden zijn activiteiten die beter bewaard kunnen worden voor na de vlucht. Het is niet heel vervelend voor het personeel aan boord, maar vooral voor de mensen naast je.

Het negeren van instructies om je tafeltje in te klappen

Als een stewardess vraagt om je tafeltje in te klappen, dien je deze instructie op te volgen. Er zijn specifieke momenten waarop reizigers geen gebruik mogen maken van tafeltjes, bijvoorbeeld tijdens het opstijgen en dalen. Het negeren hiervan kan gevaarlijk zijn en tot verwondingen leiden, mocht het echt fout gaan. Ze vragen het niet voor niks.

regels in vliegtuig gedrag

Op bloten voeten rondlopen

Het uittrekken van schoenen in het vliegtuig is iets wat veel reizigers doen, maar het is belangrijk om altijd schoenen te dragen. Dit geldt met name wanneer je opstaat om naar het toilet te gaan. En mocht er ooit een noodsituatie zijn, dan is het ook minder veilig voor jezelf om op blote voeten of sokken rond te lopen.

Je eigen alcohol drinken in het vliegtuig

Als je leuke drankjes hebt gekocht tijdens je reis, zorg er dan voor dat ze goed verpakt blijven in je bagage. Het is niet toegestaan om je eigen alcoholische drankjes in te schenken en te drinken in het vliegtuig.

Stewardessen vragen om jouw tassen in de bakken te tillen

Stewardessen zijn niet verplicht om te helpen bij het verplaatsen van bagage. Het is belangrijk dat passagiers stewardessen niet vragen om hun tassen in de bagagebakken te tillen. Het is ook veel makkelijker om zelf één koffer te moeten tillen, dan een stewardess vragen om alle koffers te tillen. Denk een beetje aan je medemens.

Negeren als vragen om je raam omhoog te doen

Stewardessen kunnen vragen om het raam omhoog te doen voor verschillende redenen, zoals controle van het vliegtuig of het weer. Het is belangrijk om deze verzoeken niet te negeren en hieraan gehoor te geven.

Entertainment kijken zonder koptelefoon

Het gebruik van een koptelefoon tijdens het kijken van entertainment is essentieel. Niemand wil horen wat jij kijkt of luistert, vooral omdat je met tientallen tot honderden andere mensen in een afgesloten ruimte zit. Zij willen ook graag hun eigen film of serie volgen of een dutje doen.

wat niet doen in vliegtuig gedrag

Het negeren van de veiligheidsgordel

Het is belangrijk om altijd te luisteren naar de instructies met betrekking tot de veiligheidsgordels tijdens een vlucht. Sta niet op als het lichtje brandt en negeer verzoeken ook zeker niet. Dit is van belang voor ieders veiligheid en om verwondingen te voorkomen.

Stinkend voedsel consumeren

Oké, we begrijpen wel dat jij graag jouw favoriete snack eet. Echter is het niet fijn voor de medepassagiers als jij gaat voor voeding of dranken met een overheersende geur. Het kan namelijk uitlopen tot een echt fiasco als degene naast je hier echt misselijk van wordt. Je kan al raden wat er dan gaat gebeuren.

Het vragen naar specifieke details over het verblijf van stewardessen

Stewardessen zullen over het algemeen geen informatie delen over hun routes of verblijfplaatsen. Het stellen van dergelijke vragen kan ervoor zorgen dat de ander zich wellicht niet op haar gemak voelt. Stel je hebt een bepaalde klik met een stewardess, open dan maar een datingapp in de hoop dat je haar tegenkomt tijdens je verblijf. Misschien heb je daar geluk mee.

gedrag vliegtuigen

Rondhangen bij de cockpit

De voorkant van een vliegtuig moet leeg blijven om veiligheidsredenen. Hang niet rond bij de cockpitdeur tijdens de vlucht en gedraag je niet verdacht in deze buurt. Dit kan als een veiligheidsrisico worden beschouwd en stewardessen bewaken vaak deze deur. Dat doen ze niet zonder reden.

Vragen om water zodra je aan boord gaat

Het is niet gepast om stewardessen direct na het instappen om water te vragen. Er zijn voldoende mogelijkheden in de terminal om waterflesjes te kopen en het personeel komt ook regelmatig langs met flesjes. Stewardessen zijn druk bezig tijdens het boarden en kunnen pas later beter helpen.

Het aanraken van personeel

Het aanraken van stewardessen is onbeleefd en schendt hun persoonlijke ruimte. Als je dringend iets nodig hebt, maak dan gebruik van de bel boven je stoel om hun aandacht te trekken. Die zit er niet voor niks.

Door deze richtlijnen op te volgen, zorg je ervoor dat jouw vlucht soepel verloopt en dat de reiservaring voor iedereen prettig blijft. Respecteer de regels en instructies van het cabinepersoneel en geniet van een comfortabele reis.