Waarom moet hij stoppen met het verkopen van auto’s?

Voormalig wereldkampioen Nieky Holzken begon afgelopen september met zijn autobedrijf aan huis, dit is gelegen in de Azalealaan in Helmond. Hier verkocht hij tweedehands hybride en elektrische auto’s. Dat deed hij met twee autogarages die hij naast zijn huis heeft staan. Wat blijkt, dat mag dus niet van de gemeente. Niek heeft namelijk geen vergunning gekregen en die gaat hij ook niet krijgen van de gemeente Helmond. Ook zeiden ze dat het bedrijf van de kickbokser niet in het bestemmingsplan past.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Natural (@niekyholzken)

Grote tegenslag voor Nieky Holzken

Nieky zegt dat hij vooral erg teleurgesteld is in de gemeente. “Ik vind het schandalig. Hier wordt met twee maten gemeten. Naast mij zit een bedrijf met elektrische scooters. Dat mag dan wel?”

Verder zegt hij dat hij ook te weinig auto’s verkoopt om zelf ergens een pand te huren. Daarom ziet Holzken geen andere mogelijkheid meer en heeft hij besloten te stoppen met het bedrijf. Je ziet al niet meer dat er een bedrijf zat. “Ik heb hier buiten alles al opgeruimd. De auto’s zijn weg en ik heb me uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en de RDW”, aldus Nieky.

 

Op zoek naar een nieuwe carrière

De auto’s die Nieky nog te koop had staan, worden nu verkocht via zijn schoonvader en trainer Sjef Weber, die ook een autobedrijf heeft. Holzken hoopt snel een nieuwe carrière gevonden te hebben, zijn contract voor professionele partijen kickboksen loopt namelijk af. Zonde vindt hij het wel, hij had wel grote plannen voor zijn groene autobedrijf. “Ik wil graag klein beginnen hier. En mocht het een succes worden, waar ik wel vanuit ga, dan kan ik een pand gaan huren.” Dat dat is dus helaas anders gelopen.