Maak kennis met Nicolas Hamilton

We kunnen ons heel goed voorstellen dat het niet makkelijk is geweest om op te groeien naast een succesvolle broer zoals Lewis Hamilton. Voornamelijk als je dezelfde droom wilt najagen maar dit niet mogelijk is door een lichamelijke beperking. Ondanks dat het een langere weg was om tot het punt van een succesvolle coureur te komen, is het Nicolas toch gelukt om zijn droom waar te maken.

Nicolas Hamilton, ook bekend als ‘Nic’, is twee maanden eerder geboren dan eigenlijk gepland was, waardoor bepaalde delen van zijn hersenen beschadigd zijn. Hierdoor heeft hij vele jaren van zijn leven in een rolstoel doorgebracht en is zijn spiergroei aangetast. Er werd al vroeg in zijn leven door dokters verteld dat hij nooit zou kunnen lopen. Ondanks zijn lichamelijke beperkingen, kreeg hij toch de smaak van het racen te pakken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolas Hamilton (@nicolashamilton)

Nicolas droomde van een leven als Formule 1-coureur

Net als zijn broer Lewis Hamilton wilde Nicolas niets anders worden dan een professioneel coureur. In de praktijk leek het moeilijker te zijn dan in eerste instantie gedacht. Het doel leek eigenlijk onhaalbaar te zijn. Zijn ouders vonden het absoluut geen goed idee aangezien het potentiële gevaren met zich mee zou kunnen brengen. Hierdoor besloten ze Nicolas de kans te geven om het in een kart te proberen waarbij zijn voeten aan de pedalen vastgebonden zaten. Het lukte helaas niet met remmen en schakelen, waardoor zijn ouders zich ter plekke bedachten.

De vader van de broers was voornamelijk met Lewis bezig en samen trokken ze veel op om de droom van zowel Lewis als zijn vader waar te maken. Nicolas zat daarentegen voornamelijk thuis, maar was nog steeds vastberaden om zijn droom waar te maken. Hij was thuis veel aan het gamen en in de virtuele racewereld schopte hij het erg ver. Hij schopte het zo ver dat hij op en bepaald moment tot de top van de Britse simracing-wereld behoorde.

Zijn beperking heeft hem er nooit van weerhouden om zijn droom waar te maken, het maakte hem niet uit of het hem meer moeite zou gaan kosten. Hij besteedde veel moeite, trainde heel veel, hij viel maar stond ook weer op en leerde uiteindelijk om te kunnen lopen. Het levensmotto van Lewis Hamilton is “Still I Rise” – geïnspireerd op het doorzettingsvermogen van zijn jongere broertje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Nicolas Hamilton (@nicolashamilton)

Het broertje van Lewis Hamilton maakt zijn droom waar

Ondanks dat doktoren zijn toekomst somber inzagen, heeft hij door middel van zijn doorzettingsvermogen zijn droom toch weten te verwezenlijken. Sinds 2011 is Nicolas Hamilton namelijk een professioneel coureur. Hij racete meerdere seizoenen in de Renault Clio Cup UK, het beste resultaat dat hij behaalde was de 14e plek in de algemene klassering met 113 punten.

Op dit moment komt hij uit in de British Touring Car Championship. Dit kampioenschap behoort tot de top van de Britse autosport. Het sturen van zijn auto is zodanig aangepast, zodat Nicolas deze op een juiste wijze kan bedienen.

Het maakt Nicolas niet zo heel veel uit dat hij niet zó succesvol is in de sport als zijn broer. Hij heeft zijn jongensdroom bereikt en dat is het belangrijkste. Wij vinden dat hij in ieder geval de prijs verdient voor de beste doorzetter.

Lewis Hamilton heeft een grote autocollectie als coureur zijnde. Maar wat is de totale waarde van deze collectie eigenlijk?