Nette jassen voor mannen

Als je aan nette jassen denkt, zijn er simpelweg drie soorten jassen voor mannen die je kan dragen. Dan hebben we het over een overcoat, trenchcoat of een formele parka. We leggen elke jas hieronder kort toe. Check it out: 

1. Overcoat

Een overcoat is een lange jas die zich meestal tot onder de knie uitstrekt. Deze jas valt zeker onder de nette jassen en staat in onze ogen zelfs op nummer 1. In veel landen worden jassen die tot onder de knie komen al eeuwenlang gedragen, vaak voor formeel gebruik of om je sociale status te showen. Denk maar aan de serie Peaky Blinders.

De overcoat is een jas die niet mag ontbreken, enorm stijlvol is en je beschermt tegen kou. Je hebt de overcoat jas in veel verschillende kleuren. We raden wel aan om voor een basic kleur te gaan. Een overcoat in het grijs, zwart of donkerblauw is makkelijk te combineren in je outfits. Draag hem bij je chique outfit voor de feestdagen en met een hoodie voor een wat stoerdere streetstyle look. Mocht je een opvallende kleur willen dragen, ga dan voor camel.

2. Trenchcoat

Een trenchcoat is een lange jas die vaak ook waterdicht is. Het uiterlijk dankt de jas aan zijn militaire oorsprong. De trenchcoat is een kledingstuk waarvan de style never ages. De oorsprong van de jas dateert uit 1850 en werd toentertijd veelal door Britse en Franse soldaten gedragen als vervangend item voor de wollen overjas. De klassieke modellen variëren in lengte van kuithoogte tot net boven de knie.

nette jas trenchcoat

Grijs

Trenchcoat €399 Shop nu

Deze jas is vrijwel met alles te combineren. De trenchcoat heeft een zakelijke uitstraling, maar de jas kan ook casual gedragen worden. Combineer hem dus met je pantalon en chelsea boots of met een jeans met basic sneakers; alles is mogelijk. De trenchcoat wordt vaak gebruikt als tussenjas in de herfst. Hij is lichtgewicht, regenbestendig en super hoort zeker bij de nette jassen.

3. Parka

Parka jassen voor mannen zijn lange jassen die je beschermen tegen de kou. De jassen zijn zo bedekkend mogelijk en hebben dan ook een gevoerde capuchon en zijn lang genoeg om in ieder geval de bovenbenen warm te houden.

3 jassen voor mannen parka

Parka jas

Camel €375 Shop nu

Een parka heeft meestal een sportief uiterlijk en hierdoor kan je hem makkelijk combineren met verschillende stijlen. Maar dat is niet alles. Er zijn ook parka’s met een luxueuze uitstraling. Ideaal voor de koudste dagen van het jaar.