Netflix verwijdert een aantal steengoede films en series

Pak je agenda erbij en noteer de volgende data maar, want de komende periode worden de onderstaande films en series van Netflix verwijderd. Voor je het weet ben je te laat en dat is zonde, want het gaat hier over echt goede films en series die je eigenlijk gewoon minstens één keer gezien moet hebben.

1. Once Upon a Time in Hollywood

Leonardo DiCaprio en Brad Pitt spelen in deze geniale film van Quentin Tarantino. Ze spelen een acteur die worstelt met zijn carrière (DiCaprio) en zijn stuntman/chauffeur (Pitt). De film speelt zich af ten tijde van de Charles Manson-moorden, die door een sekte onder leiding van een gestoorde sekteleider werden gepleegd en die waren gericht op beroemdheden uit Los Angeles. De twee raken erbij betrokken. Margot Robbie speelt ook een rol in de film. Hij is te zien tot 12 april.

IMDb-score: 7.6

 

2. The Story of God with Morgan Freeman

Verschillende religies en belangrijke geloofsvragen die bij deze religies horen komen aan bod in deze documentairereeks. Morgan Freeman, de man met een legendarische stem en een hele bak aan levenservaring, gaat op onderzoek uit naar de antwoorden op deze vragen. Daarvoor reist hij de hele wereld over en spreekt hij spraakmakende mensen. Netflix verwijdert de film op 21 april.

IMDb-score: 7.9

 

3. The Originals

Fans van vampierenseries weten ongetwijfeld wat The Originals is, een spin-off van één van de populaire vampierenseries The Vampire Diairies. De Mikaelson-familie staat centraal in de serie en speelt zich af in New Orleans. De serie wordt verwijdert door Netflix op 23 april. Moet jij alle 5 seizoenen nog zien, dan kun je dus het beste maar snel beginnen met je bingesessies.

IMDb-score: 8.2

 

4. The Notebook

Vraag je zus of vriendin naar hun lievelingsfilm en de kans is groot dat ze The Notebook zeggen. Deze romantische film, met Ryan Gosling en Rachel McAdams, gaat over een stel dat verliefd op elkaar raakt. Zij is van een welgestelde familie, hij is een echte arbeider. Hun liefde lijkt niet bestand tegen de invloeden van buitenaf, maar is dat wel echt zo? Op 21 april verwijdert Netflix de film. Tot die tijd kun je dus nog een romantische avond met je vriendin inplannen.

IMDb-score: 7.8

 

5. La La Land

Nóg zo’n romantische film is La La Land. Emma Stone en – wederom – Ryan Gosling spelen de hoofdrollen. De film werd genomineerd voor maar liefst 14 Oscars en won er 6. Een jong stel probeert het te maken in het vroegere Hollywood: hij als pianist en zij als actrice. Hun levens en dromen kruisen die van elkaar in deze spetterende romantische film. Op 21 mei wordt hij door Netflix offline gehaald. Check ook ons overzicht van 10 Oscar-films die op Netflix staan.

IMDb-score: 8.0