De verhaallijn van Toen ik je Zag

Een verhaal doordrenkt van emoties en een intrigerend drama staan centraal in Toen Ik Je Zag, de Nederlandse film die momenteel de schijnwerpers van Netflix weet te vinden. Noortje Herlaar en Egbert-Jan Weeber nemen het voortouw in dit meeslepende verhaal, gebaseerd op het gelijknamige boek geschreven door Isa Hoes over haar leven met de getalenteerde acteur Antonie Kamerling.

De Nederlandse film ‘Toen Ik Je Zag’ stapte deze maand het Netflix-podium op, na een indrukwekkende bioscooppremière eerder dit jaar (op 2 maart 2023). De film vormt een bewogen aanpassing van het literaire werk van Isa Hoes (bekend van ‘All Stars & Zonen’), waarin ze haar leven met haar geliefde Antonie Kamerling beschrijft. In dit biografische drama wordt het scherm gesierd door Noortje Herlaar (bekend van ‘Lois’), die in de huid kruipt van Esther. Samen met haar partner Bastiaan, vertolkt door Egbert-Jan Weeber, lijkt ze een perfect leven vol dromen te leiden. Maar schijn bedriegt, want achter het doek van schijnbare perfectie gaat een strijd schuil.

Bastiaan wordt gekweld door angsten en onzekerheden die hun stempel drukken op de relatie tussen de twee. Terwijl Esther haar uiterste best doet om hun gezin bijeen te houden, blijkt de worsteling in Bastiaans geest een ware uitdaging te zijn. Het gevecht tegen deze innerlijke demonen blijkt een zware opgave. Geregisseerd door Ben Verbong (bekend van ‘Het meisje met het rode haar’) en tevens betrokken bij het scenario, weet ‘Toen Ik Je Zag’ diep in het hart van de kijker te graven.

Bekijk hieronder de trailer van Toen ik je Zag (YouTube):

 

Reacties over de Nederlandse film zijn verdrietig, maar lovend

Wanneer je recensies over deze film opzoekt, dan valt op d at vrijwel iedereen getroffen wordt door het droevige verhaal. Al meer dan 100.000 mensen hebben deze film in de bioscoop gezien, en ook na de lancering op Netflix houdt de film het Nederlandse publiek bezig. Wij selecteerden een aantal reacties van kijkers: