Het verhaal van Unbelievable

De miniserie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en biedt een meeslepende kijk op een reeks misbruiken en het daaropvolgende politieonderzoek. De serie volgt twee parallelle verhaallijnen. De eerste draait om Marie Adler (gespeeld door Kaitlyn Dever), een tienermeisje dat aangifte doet van misbruik, maar later door zowel de autoriteiten als haar naasten ervan wordt beschuldigd te liegen. De tweede verhaallijn volgt twee vrouwelijke rechercheurs. Dit zijn Grace Rasmussen (Toni Collette) en Karen Duvall (Merritt Wever). Zij zijn jaren later een reeks vergelijkbare misbruik situaties aan het onderzoeken.

 

Aangrijpende miniserie is te zien op Netflix

Unbelievable is een aangrijpende Netflix-serie. Zo is de serie een meeslepende weergave van een waargebeurd verhaal dat zowel schokkend als onthutsend is. Het toont de strijd van een slachtoffer om gehoord en geloofd te worden en de vastberadenheid van twee rechercheurs om de waarheid te achterhalen, ondanks talloze obstakels. Een ander belangrijk aspect in de serie, Unbelievable, is de manier waarop het belangrijke sociale kwesties aankaart. De serie belicht het gebrek aan begrip dat vaak aanwezig is in politieonderzoeken naar misbruik. Het toont ook hoe slachtoffers vaak niet serieus worden genomen en hoe dit hun leven op een diepgaande manier kan beïnvloeden.

Bovendien wordt er op een genuanceerde en respectvolle behandeling gebruik gemaakt van het gevoelige onderwerp. De serie schuwt het niet om moeilijke scènes te tonen, maar doet dit op een manier die respectvol is voor slachtoffers van misbruik. Bekijk hieronder de trailer van Unbelievable (bron: YouTube):

 

Reacties van Netflix-kijkers op de serie

Op Netflix kan jij nu alle acht de afleveringen van Unbelievable zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Unbelievable een geweldig cijfer, namelijk een 8,4 van de 10 sterren. Ook de website MovieMeter is tevreden over deze serie en beoordeelt het met 3,88 / 5 sterren.