Waar gaat The Lincoln Lawyer over?

Het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer werd uitstekend bekeken op Netflix. In de serie volgen we het personage Mickey Haller, een advocaat met een nogal bijzondere manier van werken. Het meest opvallende aan zijn werkstijl is zijn werkplek: de achterbank van zijn Lincoln Sedan, waarmee hij door de straten van Los Angeles rijdt.

Hollywood-advocaat Jerry Vincent wordt om het leven gebracht, wat ervoor zorgt dat Haller een monsterzaak van hem moet overnemen: de verdediging van studiomanager Elliott, die beschuldigd wordt van het om het leven brengen van zijn vrouw én haar minnaar. Ondanks het feit dat Haller altijd heeft gedroomd van een zaak van grote omvang, lijkt zich een probleem aan te dienen: degene die schuldig is aan het omleggen van advocaat Jerry Vincent lijkt zijn pijlen nu op Haller te richten.

Hoe ziet de cast van de serie eruit?

De rol van de populaire advocaat Mickey Haller wordt vertolkt door de Mexicaanse acteur Manuel Garcia-Rulfo, die we kennen van onder andere de film The Magnificent Seven. De Canadese actrice Neve Campbell, bekend van House of Cards, speelt de rol van Maggie McPherson, de ex-vrouw van Haller en openbaar aanklager. Christopher Gorham neemt tot slot de rol van de man die beschuldigd wordt van het om het leven brengen van studiomanager Elliott voor zijn rekening. De serie borduurt overigens voort op de film Lincoln Lawyer uit 2011. Acteur Matthew McConaughey vertolkte daarin de rol van Mickey Haller.

Wat zeggen IMDb en Rotten Tomatoes over de serie?

Netflix-kijkers waren laaiend enthousiast over het eerste seizoen van The Lincoln Lawyer en zette een IMDb-score van 7,7/10 neer. Ook op Rotten Tomatoes werd de serie onverminderd goed beoordeeld: met een publieksscore van 81% en een Tomatometer van 79% was het eerste seizoen een groot succes. Het vervolg belooft daarom ook een enorme knaller te worden! Ook op sociale media zijn kijkers razend enthousiast. Zie hieronder een aantal berichten van Netflix-kijkers:

Het tweede seizoen is overigens opgesplitst in twee delen, een tactiek die Netflix tegenwoordig wel vaker hanteert. Zodoende is het eerste deel van seizoen twee sinds het begin van deze maand op Netflix te zien. Het tweede deel zal pas vanaf volgende maand beschikbaar worden gesteld, om precies te zijn op 3 augustus. De reacties op het eerste deel zijn in ieder geval al bijzonder positief! Ben jij benieuwd naar de trailer van het eerste deel? Bekijk hem hieronder (YouTube):