Waar gaat deze nieuwe Netflix-serie over?

In de Spaanse serie op Netflix volgen we de jonge advocate Ana, gespeeld door Clara Lago, die haar hectische leven in Madrid achter zich laat om opnieuw te beginnen in het schattige Cambados, gelegen in het leuke Galicië. Ana heeft jarenlang voor een van de machtigste advocatenkantoren in de Spaanse hoofdstad gewerkt, maar is vastbesloten om in het rustige Cambados een nieuw leven op te bouwen en haar verleden achter zich te laten.

Dit rustige bestaan blijkt echter al snel een illusie wanneer ze de aandacht trekt van Daniel, gespeeld door Tamar Novas. Daniel is de zoon van een machtige drugshandelaar die vanuit de gevangenis nog steeds zijn invloed uitoefent op het stadje. Terwijl Ana probeert haar verleden te verbeteren, raakt ze verstrikt in de duistere wereld van de Padín-clan.

Bekijk hier de trailer van Clanes (Gangs of Galicia):

De cast van Clanes (Gangs of Galacia)

De cast van Clanes is een mix van bekende acteurs en opkomend talent. Clara Lago, die de rol van Ana vertolkt, is geen onbekende in de filmwereld. Ze had eerder een rol in de thriller The Commuter met Liam Neeson. Haar tegenspeler, Tamar Novas, heeft ook een indrukwekkend cv opgebouwd en speelt de complexe rol van Daniel.

Spaanse misdaadthriller, Clanes, staat hoog op Netflix-hitlijst

De serie wordt verder ondersteund door goede acteurs als onder anderen María Pujalte, Francesc Garrido, Nuno Gallego, Chechu Salgado en Tomás del Estal. De regie is in handen van Roger Gual, bekend van El Desorden Que Dejas, en de opnames vonden plaats op verschillende locaties, waaronder Spanje, Portugal, Senegal en Gibraltar.

Reviews: populair, maar niet perfect

Op Twitter krijgt deze nieuwe Spaanse serie een hoop enthousiaste reacties. Check hieronder wat voorbeelden:

Ondanks de populariteit van Clanes bij het grote publiek, zijn de recensies van de echte kenners verdeeld. Op platforms zoals MovieMeter en IMDb zijn de beoordelingen niet bepaald lovend. Op MovieMeter gaven slechts drie gebruikers een beoordeling, met een gemiddelde score van slechts 2,00 uit 5. Ook op IMDb is het enthousiasme matig, met een score van 6/10. Deze tegenstrijdigheid tussen kijkcijfers en beoordelingen kan deels worden verklaard door de hoge verwachtingen die vooraf werden gesteld door de vergelijking met de Italiaanse serie Gomorra. Hoewel Clanes veel kijkers weet te boeien met zijn spannende verhaallijn en intrigerende personages, lijken sommige kijkers te vinden dat de serie niet net zo goed is als zijn Italiaanse tegenhanger.