De verhaallijn van Berlin

Berlin gaat over de tijd voor La Casa de Papel (Money Heist) en vertelt het verhaal van het personage Berlin (gespeeld door Pedro Alonso) tijdens zijn hoogtijdagen als overvaller. Hij maakt een plan voor een reusachtige overval op juwelen ter waarde van 44.000.000 euro. Om dit voor elkaar te krijgen, roept hij de hulp in van een bende die hij eerder heeft geleid, met leden zoals Keila, Damián, Cameron, Bruce en Roi. Het grootste deel van de serie speelt zich af in Parijs.

Bekijk hieronder de trailer van de Netflix-serie Berlin:

IMDb de Netflix-kijkers over de serie

De serie Berlin is nu te zien op Netflix en heeft in totaal 8 afleveringen. Het is uitgekomen op Netflix op 29 december 2023. Ben je een echte La Casa de Papel-fan, dan is de kans groot dat je al een aflevering (of meerdere) gekeken hebt. De serie lijkt qua verhaal een beetje op ‘La Casa de Papel’, maar sommige kijkers vinden het eerder ‘een goedkopere versie van La Casa de Papel’. Zo wordt er beweerd dat de show vrouwonvriendelijk is en dat de prioriteit eerder ligt bij het creëren van gave scenes in de plaats van een goed verhaal.

Ondanks de lading aan negatieve berichten, wordt de serie toch goed beoordeeld door de kenners. Op IMDb krijgt het een beoordeling van 7.2 van de 10 sterren. Momenteel scoort de serie op Rotten Tomatoes een Audience Score van 62%. Niet bijster hoog, maar alsnog wel positief. Wij zetten hieronder een aantal reacties van de Netflix-kijkers over de serie op een rij: