Benedict Cumberbatch te zien in nieuwe Netflix-serie

Netflix staat op het punt om deze maand een meeslepende nieuwe miniserie te lanceren, en het is een waar feest voor liefhebbers van kwaliteitsdrama. Deze keer is het niemand minder dan de onmiskenbare Benedict Cumberbatch die de hoofdrol vertolkt in Eric, een zesdelige ontvoeringsserie die de kijkers mee terugneemt naar het tumultueuze New York van de jaren 80. Wat de serie nog specialer maakt, is dat Cumberbatch niet alleen voor de camera schittert, maar ook achter de schermen als producent actief is.

De buzz rondom deze nieuwe serie bereikte ongekende hoogten toen de allereerste foto van Cumberbatch als zijn personage Vincent op X/Twitter verscheen. Op deze intrigerende afbeelding is te zien hoe Vincent, een bekende poppenspeler uit het geliefde kinderprogramma Good Day Sunshine, tot wanhoop gedreven wordt wanneer zijn zoontje Edgar, vertolkt door de talentvolle Iwan Howe, plotseling verdwijnt terwijl hij onderweg is naar school.

eric netflix

Eric wordt op 30 mei op Netflix verwacht

Wat volgt is een aangrijpende en hartverscheurende zoektocht door de straten van een New York dat zowel bruisend als duister is, waarbij Vincent zich vastklampt aan de hoop om zijn geliefde zoon terug te vinden. Maar hij staat er niet alleen voor. Zijn enige metgezel in deze donkere reis is Eric, het mysterieuze wezen dat onder Edgars bed leeft en mogelijk de sleutel tot de waarheid bezit.

Eric, geschreven door niemand minder dan de getalenteerde Abi Morgan, belooft een mix van duisternis en surrealisme te bieden. Morgan beschrijft de serie als een unieke verkenning van de wereld van Vincent, waarin de grenzen tussen goed en kwaad vervagen en het ongelooflijke tot leven komt. Het is een verhaal dat de kijker niet alleen op het puntje van zijn stoel zal houden, maar ook diep zal raken en hem meeslepen in een wereld vol emotie, spanning en onverwachte wendingen. Met Cumberbatch aan het roer belooft Eric een serie te worden die je niet mag missen (30 mei te zien op Netflix).