Schinveld: de meest tropische plek van Nederland?

Dit charmante huis aan de Emmastraat in Schinveld springt voornamelijk in het oog wegens de enorme tuin. De woning staat namelijk op een perceel van maar liefst 1240 vierkante meter. Hierdoor valt de vraagprijs van nog geen vijf ton nog best mee. Aan woonoppervlakte wordt zo’n 140 vierkante meter besteed.

Op Funda wordt de bijzondere tuin omschreven als ‘Mediterraans’ en dat wordt op de foto’s direct duidelijk. Alleen al aan de voorzijde lijkt het of alsof het huis op een warm eiland staat. Zo staan er in de voortuin al zo’n twaalf palmbomen! Vanuit de keuken heb je dus geen uitzicht over een saaie tuin of een standaard grasveldje. Dit is uniek!

woning met palmbomen funda

Woning met een exotische achtertuin

Het feest gaat verder aan de achterzijde van de woning. De voortuin is namelijk slechts een voorproefje van wat we in de achtertuin aantreffen. Tijdens de warme zomerdagen is het hier écht net alsof je op vakantie bent. Wederom is er veel gebruik gemaakt van palmbomen en andere exotische planten. Dankzij twee kassen kunnen er extra exotische groenvoorzieningen worden bijgemaakt. In één van de kassen is een klein terras geplaatst zodat er tussen de palmen geborreld kan worden.

Ook is er een extra overkapping aangelegd in deze achtertuin. Door het veelvuldig terugkeren van mozaïektegels en de kleur blauw, waan je jezelf onder deze overkapping op Kreta! Er staan royale banken met luxe kussens zodat er aan comfort niets tekort zal zijn. Verder zijn er nog een grote vijver met kappers en een complete steenoven terug te vinden in deze tropische achtertuin. We kunnen dus wel stellen dat de perceeloppervlakte perfect benut is. In de winter is het misschien vreemd om de palmbomen tussen een dikke laag sneeuw te zien staan, maar in de zomer beschik je over een privé vakantie-eiland!

Redelijke vraagprijs op Funda

Aan de binnenzijde is de woning iets minder spectaculair. Het is allemaal keurig, maar de kamers stralen niet dezelfde klasse uit als de voor- en achtertuin. Toch beschikt de woning ook aan de binnenzijde over alles wat écht nodig is in een huis. De luxe valt uiteraard zelf altijd nog toe te voegen wanneer het budget dat toelaat. Misschien dat de redelijke vraagprijs daar wel opties in mogelijk maakt. Sinds twee weken staat het huis te koop op Funda voor 475.000 euro. De woning zit daarmee rond het gemiddelde als het gaat om huizenprijzen in Nederland. Voor dat bedrag krijg je dus een vrijstaande woning met een gigantisch perceel terug. Wie van ons gaat deze unieke kans grijpen mannen?