Waar gaat Avatar: The Last Airbender over?

De originele animatieserie Avatar: The Last Airbender draait om Aang, een jonge luchtnomade met de kracht om de vier elementen te beheersen. Hij wordt wakker na eeuwen in een ijsberg te hebben geslapen en ontdekt dat zijn wereld wordt verscheurd door oorlog. Samen met vrienden Katara en Sokka begint hij aan een behoorlijke reis om de vrede te herstellen en de Vuurnatie met heer Ozai aan het roer te verslaan, terwijl hij leert omgaan met zijn rol als de Avatar.

De oorspronkelijke serie werd geprezen vanwege zijn ingewikkelde verhaallijn en diepgaande thema’s en liet hierdoor een onuitwisbare indruk achter op kijkers van zowel jong als oud.

Bekijk hier de trailer van de Netflix live action versie van Avatar; The Last Airbender:

Poging 2 van een live action remake

De makers van de live-action remake lijken nu vastbesloten om te leren van de fouten van een eerdere live-action poging in de vorm van een film. De voornamelijk bestaande uit Aziatisch-Amerikaanse cast is een stap in de goede richting, ter ere van de culturele wortels van de originele serie. Plus, met een budget dat kan meedingen met het BBP van sommige kleine landen en toegang alle technologie├źn die men nodig heeft zijn de verwachtingen torenhoog te noemen.

Hoe reageren de fans op de remake van Netflix?

Dus, voldoet de remake aan de hoge verwachtingen van de fanbase? Dat valt nog te bezien. Maar voor die-hard fans van het origineel en nieuwsgierige nieuwkomers, zou het de moeite waard kunnen zijn om zelf een oordeel te vellen.

De eerste reacties zijn namelijk erg gevarieerd en je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Terwijl sommige fans verblind zijn door het visuele spektakel, hebben anderen hun kritiek klaarstaan over de uitvoering. Het vertrek van de originele serie-makers heeft een laag van onzekerheid toegevoegd onder fans. Bekijk hier wat gemengde reacties van fans via X:

beoordeling avatar serie netflix

review nieuwe avatar serie netflix