Waar gaat Downsizing over?

De film Downsizing vertelt een verhaal over Paul Safranek (Matt Damon) en z’n vrouw Audrey (Kristen Wiig), wiens levens op het punt staat voorgoed te veranderen. Noorse wetenschappers hebben namelijk een mogelijkheid gevonden om mensen te verkleinen tot een lengte van slechts 13 centimeter. Een plan dat ze in 200 jaar over de hele wereld uit willen voeren ter bestrijding van de overbevolking.

Het blijkt dat mensen in de miniatuurwereld meer waar voor hun geld krijgen. Voor Matt Damon en zijn vrouw de perfecte uitkomst, aangezien ze krap bij kas zitten en met moeite hun hoofd boven water kunnen houden. In de kleine mensen-wereld is hun geld veel meer waard, dus let’s go!

dit is de nieuwe film downsizing met matt damon en christopher waltz MAN-MAN

Op het moment dat ze zich beiden laten verkleinen, haakt zijn vrouw af en is Paul Safranek gedoemd om zijn leven als minimens alleen voort te zetten. In de trailer wordt op meerdere momenten al duidelijk dat het leven als kleine mensen hilarische situaties oplevert. Uiteraard is er weer een glansrol weggelegd voor Christopher Waltz, die met z’n heerlijke accent de nodige grappen erin gooit. Daarnaast wordt de beste vrouwelijke bijrol vertolkt door Hong Chau – een rol die haar een Golden Globe-nominatie heeft opgeleverd.

 

Is deze film op Netflix het kijken waard?

De film weet in de trailer al goed te overtuigen. Er wordt genoeg gedeeld om je te enthousiasmeren en bij ons heeft het beslist gewerkt. Het idee achter deze film is origineel en maakt je nieuwsgierig.Daarnaast is het natuurlijk heel grappig om het contrast te zien tussen hedendaagse voorwerpen of gebeurtenissen en de mini-mensjes. Er is tevens een serieuzere lading aan het verhaal toegevoegd door te spelen met je gedachte rondom duurzaamheid en overbevolking. Klein worden zou daar natuurlijk de perfecte oplossing voor zijn.

dit is de nieuwe film downsizing met matt damon en christopher waltz MAN-MAN

Echter zijn de daadwerkelijke review zeer uiteenlopend. Downsizing krijgt van IMDb het gemiddelde cijfer 5.8 / 10 sterren. Niet bijster hoog dus. Het lijkt erop dat comedyliefhebbers de film zeer erg kunnen waarderen, maar dat geldt dus niet voor iedereen. Wij selecteerden een aantal reviews op IMDb:

review downsizing imdb

recencies downsizing film matt damon

imdb downsizing film netflix